Magyarország vár – Gyerünk a jégre!

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. december 07. 17:01

Nem kell arra várni, hogy befagyjon a Balaton, a tél beköszöntével több tóparti városban fogadja műjégpálya a korcsolyázás szerelmeseit.

A déli parton, Balatonbogláron, a Platán strandnál kialakított műjégpálya minden eddiginél nagyobb, összesen 700 négyzetméternyi jeget kínál idén a korcsolyázáshoz, jégkorongozáshoz. Ki a legény a jégen? vetélkedővel, jégdiszkóval és szilveszteri bulival is szórakoztatják a siklani vágyókat, akik a hely szép fekvéséből adódóan vizuális élményekkel is feltöltődhetnek a mozgás öröme mellett.

A tó első műjégpályáját a balatonlellei víziturisztikai centrum nyitotta meg 2016-ban, és folytatva a hagyományt, idén egészen februárig lehet majd korizni náluk, akár éjszaka is. Akiket a hideg sem riaszt el a vízről, azok jegyezzék fel, hogy december 31-én innen, a BL Yacht Club vitorláskikötőjéből fut ki a szilveszteri regatta.

Balatonlellén egészen februárig lehet korizni

Fotó: BL Yacht Club

Siófokon, a hajóállomás mellett építenek egy mobil téli sportlétesítményt 600 négyzetméteres jégpályájával, amelynek érdekessége, hogy két folyosón is suhanhatnak a város korcsolyázást kedvelő vendégei december 10-től.

Siófokon jégfolyósokon is lehet majd csúszkálni

Fotó: Siófok Önkormányzata

Az északi parton, Balatonfüreden a tó legnagyobb műjegét vehetik birtokba a csúszkálásért rajongók. A Zákonyi-parkban 900 négyzetméteren egy időben akár 220-an róhatják a köröket zenére.

Balatonfüredé a legnagyobb, 900 négyzetméteres műjég a tó partján

Fotó: Balatonfüred Önkormányzata

Szigligeten korábban a strandnál kialakított műjeget használták a korcsolyázók, ám idén a Balaton népszerű várának tövéhez telepítették át, és a Várudvar vendéglő udvarán alakítottak ki egy 500 négyzetméteres pályát.

Keszthelyen a többinél kisebb, mintegy 300 négyzetméteres, ám annál hangulatosabb, kör alakú műjégpályán lehet a téli sportnak hódolni, és – akárcsak a többi balatoni helyszínen – itt is lesz büfé és melegedő, ahol egy forró itallal és némi csemegével megpihenhetnek a korcsolyázók.


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány "Magyarország vár" című kiadványában jelent meg. A lap főtámogatója: