Magyarország vár: 3 kilátó, ahonnan Budapest még mesésebb

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2023. október 20. 14:34

Se szeri, se száma már a különféle fővárosi tetőteraszoknak, amelyekről Budapest pazar látványában lubickolhatunk. De semmiképp se hagyjuk ki azokat, amelyek egy múzeum, egy templom és egy felhőkarcoló tetején várnak ránk.

1. Szent István-bazilika

A Budapest szívében emelkedő bazilika 65 méter magasságban található kupolájába 364 lépcsőfok vezet, lifttel azonban könnyebb a feljutás. Odafent szemügyre vehetjük a kupola belső szerkezetét, majd kívülről körbesétálva megfigyelhetjük a pesti háztetők szemrevaló dzsungelét, a fővárost behálózó utak rendszerét és a szokatlan szemszögből felbukkanó látványosságokat is. A 360 fokos panorámaterasz, valamint a liturgikus tárgyakat és Mindszenty József bíboros személyes használati tárgyait bemutató egyházi kincstár egy jeggyel látogatható.

Kilátás a Szent István-bazilika panorámateraszáról

Fotó: Fucskó Hajnalka

 

 

2. Magyar Nemzeti Galéria

A Budavári Palota épülete ad otthont a magyarországi képzőművészetet bemutató legnagyobb közgyűjteménynek. Állandó kiállításai közül kihagyhatatlanok a gótikus táblaképek és faszobrok, csakúgy, mint a 19. századi festészet, élén Munkácsy Mihály remekműveivel. Aki jegyet vált a kiállításokra, ne feledkezzen meg arról, hogy a belépővel a múzeum kupolája is látogatható, és az onnan nyíló panoráma sem hétköznapi látvány. Szép időben még a tájsebéről könnyen felismerhető Naszályban is gyönyörködhetünk.

A Magyar Nemzeti Galéria kupolájából tiszta időben akár a Naszályig is ellátni

Fotó: Vajk Brigitta

 

3. SkyDeck kilátóterasz

A főváros legmagasabb épülete immár a MOL Campus. A 29. emeleten szó szerint eláll a lélegzetünk, amikor a panorámaliftből kilépünk a 120 méter magasan található kilátóteraszra. Úgy szemlélhetjük a várost – kerek egy órán át –, ahogy eddig még soha. A felejthetetlen élményt tetézi, hogy a SkyDeck applikáció segítségével virtuális sétát is tehetünk Budapesten, sőt az ország legnagyobb városainak elhelyezkedését is láthatjuk saját helyzetünkhöz képest. A kilátóba jegyet csak online lehet vásárolni, a földszinti látogatóközpont ingyen látogatható.

A SkyDeck kilátóteraszon 120 méter magasból csodálhatjuk Budapestet

Fotó: Vajk Brigitta

 

 

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány "Magyarország vár" című magazinjában jelent meg. A lap főtámogatója: