Magyarország vár: Kiránduljunk országszerte egy mozijegy árából!

Forrás: turizmus.com

 2023. július 26. 14:32

Nemcsak a hétvégi kirándulások, de a családi nyaralás zsebbe vágó költsége is csökkenthető a közösség közlekedés használatával. Autómentes napok beiktatásával ráadásul a környezetünk védelméért is sokat teszünk. Éljen hát az új bérletfajták előnyeivel!

A vármegye- és országbérlettel utazók korlátlanul használhatják a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járatait a feltüntetett területen. A 30 napos, teljes árú vármegyebérlet 9450, az országbérlet 18 900 forintba kerül, tanulóbérlet mindkettőre 90 százalékos kedvezménnyel váltható 945, illetve 1890 forintért. Július elsejétől az országbérlet már az InterCityk és más helyjegyköteles vonatok másodosztályán is felhasználható, de fontos, hogy a helyjegyet továbbra is meg kell váltani rájuk. A megfelelő tikettekkel a HÉV-vonalak egyes szakaszain és a balatonfenyvesi kisvasúton is szabadon utazhatunk.

Napijegyekkel számos kedvelt hazai úti cél, kirándulóhely barangolható be kedvezményes áron, a közösségi közlekedést használva. A borkóstolás örömeiről sem kell lemondanunk, ha Tokaji Borongoló napijegyet váltunk. Ez egy napra 590, három napra 1190 forintba kerül, és a Tokaji borvidéken közlekedő vonatok, buszok mellett a kétóránként induló, a fontosabb látnivalókat érintő Tokajbusz-járatokra is érvényes.

A Cuha-patak völgyében futó romantikus vasútvonal

Fotó: MÁV

Hajókázással egybekötött családi kirándulást tervezhetünk a 2499 forintba kerülő Dunakanyar napijeggyel, amely a MÁV-Volán csoport és a Mahart kijelölt járataira érvényes.

A Cuha-patak völgye és az itt futó romantikus vasútvonal a Bakony napijeggyel fedezhető fel mindössze 1199 forintért.

A Balatonnál nyaralóknak ajánljuk a 24, illetve 72 órán át érvényes Balaton24 és Balaton72 jegyeket, ezekkel a tó körül, valamint Tapolca és Sümeg között is korlátlanul utazhatnak közösségi közlekedéssel.

Vonatra, buszra, hajóra szállva nemcsak kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után, de sok esetben élményszerűbb is az utazás, mint autóval.

 


 

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány "Magyarország vár" című magazinjában jelent meg. A lap főtámogatója: