Magyarország vár – Töltődjünk fel Hajdúszoboszlón!

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2021. november 17. 17:45

A hajdúszoboszlói vizes élményeket akár receptre is érdemes lenne felírni az őszi lehangoltság, kimerültség ellen. Európa legnagyobb fürdőkomplexumában nemcsak a híres gyógyvíz, hanem tematikus medencék sora, színes gyerekvilág és változatos szaunák segítik feltölteni az energiaraktárainkat.

Az alföldi fürdővárost sokáig a „reumások Mekkájaként" emlegették, a fiatalabb generációt megcélzó fejlesztések után azonban a „vízi élmények paradicsoma" elnevezést is kiérdemelte. Nem véletlenül, hiszen a Hungarospa két egységében, a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben és az Aqua-Palace Élményfürdőben az év 365 napján élvezhetjük a fürdőzés örömeit.

A gyógyfürdő és az élményfürdő is nyitva van az év 365 napján

Fotó: Tourinform Hajdúszoboszló

Gyógyító víz és élményekkel teli palota

Az itteni gyógyvíz és a több évtizedes gyógyászati tapasztalat messze földről vonzza a gyógyulni vágyókat: a jódos, brómos, konyhasós összetételű víz kedvező élettani hatása térd- és csípőízületi kopás, porckorongsérv, szív- és érrendszeri betegségek, krónikus derékfájdalom, sportsérülések, nőgyógyászati problémák esetén is enyhülést ad.

Télen is lehet a szabadban fürdeni

Fotó: Tourinform Hajdúszoboszló

A sokféle jótékony hatást a nyugodt fürdőzésre vágyók a gyógyfürdő fedett és szabadtéri medencéiben ellazulva élvezhetik.

Az aktívabb élményeket keresők válasszák csobbanásuk helyszínéül a trópusi fürdőt, a Pávai- vagy a barlangfürdőt az Aqua-Palace vízipalota különböző korokat és helyszíneket megidéző, minden rosszkedvet elűző medencéi közül.

Különböző korokat és helyszíneket idéznek meg az Aqua-Palace medencéi

Fotó: Tourinform Hajdúszoboszló

Az apróságokat a bébimedence elbűvölő állatfigurái és csúszdái csábítják hancúrozásra a vízbe, az izgalmakra vágyók csúszdán száguldozhatnak, mozgékony gyerekeknek és felnőtteknek jöhet a szörf, a squash, vagy a spinning a fitneszrészlegen. Levezetésként érdemes kipróbálni a finn, gőz- és infraszaunák stresszűző, méregtelenítő hatását.

 

Kúra és wellness a szállodákban

Gyógykezeléseket, valamint rekreációs és wellness-szolgáltatásokat a város szállodáiban is igénybe vehetünk. A Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotelben kipróbálhatjuk a gerinc csigolyáit egymástól eltávolító trakciós ágy jótékony hatását, vagy fény- és hangterápiával kísért kádfürdőzés közben relaxálhatunk.

Párosan is kérhető az aromafürdő

Fotó: Tourinform Hajdúszoboszló

A Hotel Barátságban egyebek mellett Salvus gyógyklíma és sószoba kínál enyhülést a légzőszervi és bőrbetegségekre. A Hunguest Hotel Apollóban szűrővizsgálatokon kaphatunk képet szívünk és keringési rendszerünk állapotáról, a Hotel Silverben elektroterápiát, professzionális Bemer-terápiát vehetünk igénybe, míg a Hotel Atlantisban energiablokkjainkat tibeti hangmasszázzsal lazíthatjuk fel.

 

3 kihagyhatatlan élmény

BOCSKAI ISTVÁN MÚZEUM FEJEDELMI KINCSTÁRA: Csodáljuk meg Hajdúszoboszló új kiállításán az erdélyi fejedelem koronájának és jogarának hiteles másolatát!

Bocskai István fejedelmi koronájának hiteles másolata

Fotó: Bocskai István Múzeum

DEBRECENI REFORMÁTUS NAGYTEMPLOM: Gyönyörködjünk a belváros panorámájában a nagytempom két tornya közötti panorámajárdáról!

HORTOBÁGYI VADASPARK: Ismerjük meg az ősi puszta vadvilágát a Hortobágyi Nemzeti Parkban! (November és február között előzetes bejelentkezéssel látogatható.)

Hajdúszoboszló ősszel és télen is remek választás, ha egy kis feltöltődésre vágyunk. Infó: hajduszoboszlo.hu


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány "Magyarország vár" című kiadványában jelent meg. A lap főtámogatója: