Magyarországon először: Playmobil Akvárium kiállítás a Kumániában

Forrás: turizmus.com

 2019. október 24. 14:40

Magyarországon elsőként a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben kerül nagy nyilvánosság elé a Playmobil Akvárium kiállítása. A gyerekeknek az őszi szünet teljes időtartama alatt lehetőségük lesz kipróbálni a játékokat.

Október 26. és november 3. között minden nap 10-től 16 óráig animátorral várják a fürdőben mindazokat, akik örömüket lelik a szerepjáték ezen formájában – tájékoztatta lapunkat a létesítmény.

A szerepjáték a legjellemzőbb, nevelési szempontból leggazdagabb lehetőséget nyújtó játékfajta – ez a Playmobil alapvető koncepciója. A szerepjáték a gyerekek szabad játéka, amit úgy is nevezhetünk, hogy "mintha játék". Ebben ő választja a szerepet, nincs játékvezető, senki nem irányítja a játékát, az teljesen spontán alakul, éppen ezért lehetőséget ad a gyermeki lélekben játszódó folyamatok megismerésére.

A gyerekek e játék közben saját élményeikből választják ki és játsszák el azt a szerepet, ami számukra fontos, amit követhető mintának, eljátszandó eseménynek, vagy megoldásra váró problémának tartanak.

Szerepjátékra fel! Playmobil Akvárium a Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben

Fotó: Kumánia

Gyorsuló világunkban sokasodnak a feladatok és egyre kevesebb az idő a gyermekkel való foglalkozásra. Kezdettől fogva szükség lenne pedig a közös együttlétekre, beszélgetésekre, véleménycserékre, a közös játékra, amelyben a szülő terelgeti, irányítja a helyes magatartás- és viselkedésformák felé gyermekét.

A játék érték, az ismeretszerzés eszköze, a személyiségfejlődés lényeges eleme, melynek módszertani jelentősége van a családi kapcsolatok harmonizálásában.

Az őszi szünetben ezen gondolatok mentén próbálja a családok együtt játszását elősegíteni a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő.