Magyarországot is szeretik a Croisieurope utasai

Forrás: MT Zrt.

 2016. április 09. 17:57

Több napig tartó hatalmas rendezvénnyel és nyílt nappal ünnepelte 40. születésnapját a Croisieurope francia folyami hajós társaság március 18. és 20. között a cég strasbourgi folyami kikötőjében.

Az évforduló alkalmából minden olyan országot meghívtak, ahova eljutnak hajóik. Magyarország a Duna sátorban kapott helyet.
A rendezvény alkalmából tartott gálavacsorán – melyet a folyón kilőtt tűzijáték kísért – 800 szakmai partnert láttak vendégül.
Magyarország színvonalas bemutatkozása komoly szakmai összefogással valósult meg.
A Magyar Turizmus Zrt párizsi képviselet-vezetője, Packi Barbara kiadványokkal és turisztikai információkkal állt rendelkezésre, a vendégcsalogató csemegéről a Molnár kürtős kalács, a kulturális programról pedig a 100 tagú cigányzenekarban is játszó 4 kitűnő zenész gondoskodott.
Ökrös Tibor prímás és fia Ökrös András brácsás, Radics József cimbalomművész és Maka Gyula nagybőgős fellépése a Croisieurope logisztikai partnere, a Dunarapszódia szervezésében valósult meg. A zenészek naponta többször is játszottak a kikötött hajókon Éva Ivens énekest kísérve, aki operett válogatást adott elő nagy sikerrel a francia közönségnek. A magyar bemutatkozás részeként népművészeti tárgyakat is hazavihettek az érdeklődők. A hétvége programjai – a változékony idő ellenére is – rendkívül nagy sikert arattak a több ezer elzászi, elsősorban Strasbourgból érkező látogatók körében.
Magyarország nemzetközi folyami hajózásban betöltött szerepe egyre jelentősebb, a szállodahajók vendégforgalma folyamatosan nő. Cél a dunai hajós turizmusban rejlő lehetőségek még hatékonyabb kiaknázása és a vendégek tartózkodási idejének meghosszabbítása.