Magyarországot népszerűsíti az Arab Business Club az arab világban

Forrás: MTI

 2015. március 28. 18:01

Magyarországot mint idegenforgalmi és befektetési célpontot népszerűsítő arab nyelvű honlapot indított az Arab Business Club - jelentette be a befektetőket tömörítő dubaji szervezet elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Hamdán Mohamed al-Mursidi elmondta: az "Irány Magyarország" című weblap részletes tájékoztatást ad turistáknak és üzletembereknek többek között a magyarországi szálláshelyekről, látnivalókról és üzleti lehetőségekről.

Az Arab Business Club elnöke elmondta: emellett a szervezet havonta megjelenő színes magazinjának júniusi számát - amely eljut számos arab üzleti vezetőhöz - teljes egészében Magyarországnak szentelik. A lapban - amelynek címlapján Orbán Viktor miniszterelnök szerepel majd -  többek között áttekintést adnak a magyar gazdaságról, ismertetik a Magyarország és az arab országok közötti kereskedelmi és diplomáciai kapcsolatokat, külön cikkben foglalkoznak a magyarországi mezőgazdasággal, élelmiszeriparral és turizmussal.

Hamdán al-Mursidi elmondta: számos üzleti lehetőséget látnak Magyarországon, de ezek kiaknázásához szükség van a magyar kormány és a magyar üzleti közösség támogatására. Hozzátette: arra biztatta a magyar kormány képviselőit, hogy folytassák a nyitást az arab világ felé.

Az, hogy az Arab Business Club állandó képviseletet nyitott Magyarországon, világosan jelzi, hogy a szervezet a maga részéről elkötelezett a magyarországi befektetések és magyar vállalatokkal folytatandó kereskedelem mellett.

A befektetői csoport elnöke elmondta: sok magyar üzletembertől hallotta, hogy nehéz betörni a közel-keleti piacokra, de ez nem igaz. Megjegyezte: nem győzi hangsúlyozni, hogy az arab világban együtt jár a barátság és az üzlet. Egy arab üzletember csak olyasvalakivel köt üzletet, akit jól megismert, akivel barátságot kötött. Ezért a Közel-Keleten kicsivel több időbe telik tető alá hozni egy üzletet. Az Arab Business Club tanácsokkal és más módon szívesen segít a magyar vállalkozóknak - állami és magáncégeknek egyaránt -, hogy sikeres üzleti megállapodásokat kössenek Perzsa (Arab)-öböl menti üzleti partnerekkel - mondta.

Hamdán al-Mursidi legutóbbi magyarországi látogatásán jelezte, hogy többek között állateledelt, friss zöldséget tudnának importálni Magyarországról. Emellett az arab üzletemberek érdeklődnek a magyarországi ingatlanpiaci befektetések iránt.