Magyarországra érdemes utazni a brit sajtó szerint

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 07. 13:16

Májusban és júniusban sorra jelentek meg a hazánk turisztikai kínálatát bemutató cikkek és riportok a brit sajtó legolvasottabb napilapjaiban, magazinjaiban és utazási portáljain a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével.

Kelendőek a magyarországi prémiumtermékek, a négy- és ötcsillagos szállodák, a Michelin csillagos éttermek, a kulturális turizmus, illetve a magas szintű bor és gasztronómiai kínálatunk egyaránt. A brit utazók leggyakrabban repülővel érkeznek Magyarországra, ezért az MT Zrt. kiemelten foglalkozik Budapest és környéke, valamint Debrecen és Észak-Magyarország népszerűsítésével.

A Lonely Planet-tel évek óta nagyon eredményes együttműködést folytat a Magyar Turizmus Zrt., mivel ez az egyik legjelentősebb, utazási döntéseket befolyásoló portál az Egyesült Királyságban. Honlapját havonta 11 millióan látogatják. A Lonely Planet júniusban egy ideális debreceni hétvégét kínált.

A Rough Guides-tól John Malathronas 2 és fél hetet töltött el hazánkban két évvel ezelőtt, de a szerző a mai napig rendszeresen ír cikkeket a hazánkban szerzett élményeiről. Legutóbb, az 1.2 millió előfizetővel bíró, kéthavonta kiadott Which? Magazinban jelent meg 4 oldalas, Budapestről szóló írása.

 

Az MT Zrt. londoni képviselete 2014-ben már dolgozott együtt John Brunton újságíróval, aki a patinás brit napilapnak, a The Guardian-nek ír. Idén márciusban ismét segítették az újságíró útjának megszervezését, aki ezúttal a kézműves sörökről írt. Brunton másik cikke is megjelent júniusban a Dél-amerikai Travesias magazinban, amelyben Budapestet mint városnéző desztinációt mutatta be. Ezenkívül a UK Business Insider-ben még márciusban publikálták az alábbi, Magyarországgal kapcsolatos írását is, melyben hét, kevéssé tudott érdekességről rántja le a leplet.

További brit sajtómegjelenések az említett időszakban itt és itt és itt olvashatók.