Szabihíd piknik, fényshow és nosztalgiakoncertek várnak Budapesten május elején

Forrás: turizmus.com

 2024. április 29. 13:58

Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulóját 2024. májusában egy - ingyen látogatható - városi fesztivállal ünnepli meg Budapest. A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.

Május első hetében rendezi meg a Budapest Brand nZrt. a Hello Európa Fesztivált, ahol számos ikonikus budapesti helyszín ad otthont a programoknak. A Szabadság hidat megnyitják a gyalogos forgalom előtt; igazi piknik hangulat, utcazenészek, DJ-k, jóga és tánc-workshopok várnak mindenkit.

A Bartók Béla Boulevard és az idén 10 éves Eleven Tavasz koncepció során kortárs képzőművészek közösen alkotnak, és töltik meg az utcákat, tereket és kirakatokat az installációikkal. A Városháza díszudvarán látványos fényinstallációban gyönyörködhetünk a Light Art Museum Budapest jóvoltából, a Szent Gellért és az Egyetem téren utcazenészek és DJ-k szórakoztatják a közönséget, a Fővám téri Vásárcsarnok homlokzatán pedig egy erre az alkalomra készült projection mappinget láthatunk az esti órákban. A Cinema Mystica fényművészeti show-ja kelti életre a Ferenciek tere elfeledett aluljáróját, a Móricz Zsigmond körtéren pedig LUGO graffiti installációja lesz látható.

Újra a gyalogosoké lesz a Szabadság híd egy hétvégére

Fotó: VALYO

 

 

20 év, 20 sláger koncert

Május elsején igazi nosztalgiakoncerttel várja a közönséget a Városháza pop-up parkban a 20 év, 20 sláger koncert, ahol az elmúlt két évtized 20 kedvenc slágerét adják elő a hazai zenei élet népszerű énekesei. 2004 és 2024 között számos jelentős sláger és dallam született, melyeket most mind egy koncerten hallgathatunk meg. A koncerten olyan hazai sztárok lépnek fel, mint Bocskor Bíborka, Freddie, a Hősök, Kállay-Saunders, Pásztor Anna és Pásztor Sámuel, Wolf Kati, Csorba Lóci, Szebényi Dániel, Szepesi Mátyás, Tanka Balázs és Varga Miklós, akik az elmúlt két évtized mindenki által ismert dalait adják elő. A koncert részeként elhangzik Beethoven Örömódája is, melyet egy 40 fős kórus előadásában hallgathatunk meg.

 

Majális - Tavaszünnep Budapest belvárosában

Május 1. és 5. között igazi budapesti Majális várja lesz a Városháza parkban, ahol egész napos ingyenes programokkal érkezik a tavasz. Családi és gyerekműsorok, mesekoncertek, táncelőadások, szabadtéri játékok, újrahasznosított játszótér, körhinta, kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás, érzékenyítő programok, gasztronómia és szakszervezetek tere – mind megtalálható lesz ebben a néhány napban. Olyan, a gyerekek körében kedvelt fellépőkkel is lehet találkozni, mint Varró Dániel és Molnár György, a Veronaki zenekar és az Eszter-Lánc mesezenekar.

Május elsején az egy éves évfordulóját ünnepli a fővárosi online kedvezménykártya, az Énbudapestem applikáció, aminek a regisztrált felhasználói 10% kedvezménnyel vásárolhatnak egy-egy alkalommal a kitelepült ízműves standoknál.

Május 17-től pedig egész nyárra kinyitja kapuit a Városháza pop-up park. Az új közösségi tér izgalmas megoldásokkal, egyedi utcabútorokkal és növényekkel ígér majd igazi elvonulást a város zajától Budapest központjában.