Majálist rendez a szentendrei Skanzen

Forrás: turizmus.com

 2022. április 26. 17:11

Vurstli és körhinta, Robur-túra és Vitéz László, kézműveskedés és játékudvar várja a látogatókat a Skanzenben május 1-én. A majálisozók idén is változatos programokkal találkozhatnak a szabadtéri múzeumban.

A Skanzen öt tájegységben egész napos vidám és tartalmas kikapcsolódást kínálnak vasárnap. Többek közt retro buszra szállhatnak a látogatók, és tehetnek egy kört a múzeum 60 hektáros területén a Skanzen roburral, mint egykor a néprajzkutatók a falvakban - közölte a múzeum.

Ezután a programok helyszínén is folytatódik az időutazás. A magyar vásári néphagyományt Pályi László tolmácsolásában például Vitéz László jeleníti meg.

Egy másik helyszínen pedig A létező szocializmus életvilágai. A vidéki miliők rendszerváltása. című szabadtéri tárlaton a vidéki Magyarország településkép-változását követhetik nyomon az érdeklődők a nyolcvanas évektől napjainkig.

skanzen_majalis

Vurstli és körhinta, Robur-túra és Vitéz László, kézműveskedés és játékudvar várja a látogatókat a Skanzenben május 1-én

Fotó: skanzen.hu

Benépesülnek a múzeum tágas szabad területei is, a Nagyréten tollaslabdázhatnak, ugrókötelezhetnek, ugróiskolázhatnak, gumizhatnak, focizhatnak kicsik és nagyok.

Lesz még májusfa állítás, óriásbuborék fújás és papírsárkány eregetés is,  a kézműves helyszíneken szélforgót, papírsárkányt, ujjbábot, similabdát lehet készíteni - és természetesen nem marad el az anyák napi ajándék sem.