Május 13-án rendezik az Emlékhelyek Napját

Forrás: turizmus.com

 2023. május 08. 15:41

Május 13-án, szombaton rendezik meg az Emlékhelyek Napját. Az országos rendezvénysorozat központi eseményeinek a pákozdi Katonai Emlékpark ad majd otthont 10 órától.

A program a Katonai Emlékpark frissen kinevezett ügyvezetőjének, Görög Viktóriának köszöntő gondolataival, valamint Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatójának megnyitó beszédével indul.

A megnyitó ünnepség különlegességét a katonai hagyományokból ismert zászló adományozás, zászlóáldás, és a tartós partnerséget – egymáshoz való hűséget – szimbolizáló zászlószegelés ceremóniája adja, melyen részt vesznek a Honvédelmi Minisztérium, az egyházi, a térség önkormányzati, katonai-és hagyományőrző szervezetei, valamint a magyar történelmi családok képviselői.

A nap gazdag programjában szerepelnek továbbá a nagy háború befejezésének 105. évfordulója alkalmából készített, hanganyaggal bővített kültéri séták a lövészárokban, a Vietnámi háború lezárásának 50. évfordulójára összeállított kisplasztika kiállítás Farkas Aladár műveiből, valamint az „Egy-Én-Is-Ég Emlékezés Latinovits Zoltánra” című emlékműsor is, Bencze Ilona, Trokán Péter, Heinczinger Miklós és Tolcsvay Béla művészek közreműködésével, melyet az Emlékpark újonnan elkészült fedett teraszán élvezhetnek a látogatók.

pakozd

A kisgyerekeket repülőgép szimulátorral, hadtörténelmi foglalkozásokkal és gyermeksarokkal várják

Fotó: Katonai Emlékpark

A kisgyerekeket repülőgép szimulátorral, hadtörténelmi foglalkozásokkal és gyermeksarokkal várják, a nagyobbaknak pedig a BakaLand akadálypálya katonás kihívásait ajánlják a szervezők.

Az Emlékpark látogatása az ünnepélyes megnyitó műsort követően 6 év fölött belépőjegy váltása mellett lehetséges, melyet kedvezményes, 1000 forintos áron válthatnak meg az érdeklődők.