Május 26-tól látogatható Tatán a felújított Esterházy-kastély

Forrás: turizmus.com

 2021. május 12. 17:06

A Trend FM Turizmus.com műsorának vendégei csütörtök délután 17.05-kor Virág Zsolt miniszteri biztos és Glázer Tamás, a NÖF ügyvezetője lesznek, akik a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram fejlesztéseiről, valamint a műemlék helyszínek újranyitásról beszélnek.

A két fejlesztési program keretében 18 kastély és 12 vár újul meg, köztük a tatai Esterházy-kastély, amelyet május 25-én adnak majd át, 26-ától pedig a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit.

Azért is fontos ez a projekt, mert a Nemzeti Kastélyprogram 2016-os indulásától ez "az első legnagyobb és leglátványosabb eredménye." De hamarosan folytatódik a sor további megnyitókkal az év hátralévő részében: többek között a mosonmagyaróvári vár, a nádasdladányi kastély és a sümegi püspöki palota is bemutatkozik új pompájában.

Az örökségmegőrzés és műemlék-helyreállítás mellett arról is szó lesz, hogyan válthatnak a magyar kastélyok és várak értékesíthető turisztikai termékcsomaggá, ezenkívül a felújítási munkálatok hátteréről is többet megtudhatunk.

Alább meghallgatható egy rövid részlet a műsorból, a teljes beszélgetés pedig május 13-án 17.05-től követhető élőben a TrendFM műsorán.