Május végén indul a Feszt!Eger fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2018. április 26. 16:43

Május 31. és június 2. között várja a fesztiválozókat a hevesi megyeszékhelyen található Bolyki-völgyben a Feszt!Eger fesztivál.

A Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz hagyományosan a Music Hungary konferencia és az Éter zenei tehetségkutató – hangsúlyozta Tóth Tibor, a szervező Feszt!Eger ügyvezetője a program sajtótájékoztatóján  Budapesten. A régió határain túllépve szeretnék megcélozni a fesztiválozókat és országossá tenni az eseményt, amely idén május 31-én, a nulladik napon a Zanzibár és a Kowalsky meg a Vega koncertjével veszi kezdetét a Bolyki Pincészetben, ahol három színpadon lépnek fel a zenekarok.

Horváth Péter, a rendezvény egyik szervezője, a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület igazgatója elmondta: a hatodik Music Hungary konferencia célja a magyar zeneipar helyzetének megvitatása menedzserek, zenészek, producerek, politikusok részvételével. A konferencia az idén május 31-én és június 1-jén várja a zenei szakma színe-javát.

A Feszt!Eger fesztivál hangulata

Fotó: feszteger.hu

Jakab Jácint, az Éter kommunikációs vezetője kiemelte, hogy a tehetségkutató tíz éve Salgótarjánból indult útjára és mára már Magyarország legmeghatározóbb könnyűzenei és legnagyobb szabadtéri tehetségkutatójává vált, amelyre minden évben közel százötven zenekar jelentkezik.
A Feszt!Eger fesztiválon fellép a Depresszió, a nemrég új albummal jelentkező Road zenekar, a Paddy and the Rats, a Kutya Vacsorája, a Pál Utcai Fiúk, a Péterfy Bori & Love Band, a Supernem, a 30Y és a Hiperkarma. Hajnalban pedig többek között Dj Turcsányi & The Crazy Gang szórakoztatja a közönséget.