Májusban indul a Margitszigeti Szabadtéri Színpad idei évada

Forrás: MTI

 2022. február 20. 09:01

Májusban indul a Margitszigeti Szabadtéri Színpad idei évada, amelyben ismét világsztárokkal, neves hazai művészekkel, számos bemutatóval, opera-, musical- és balettprodukciókkal, valamint koncertekkel várják a közönséget.

A csaknem négyhónapos programban szerepel a Tosca és az Attila című opera, a Kőszívű - A Baradlay-legenda, az Elisabeth és a Mozart! című musical, a Mária evangéliuma című rockopera, Szarka Tamás lemezbemutatója, valamint a Pink Martini együttes koncertje.

A meghívott művészek között van Aida Garifullina, Maria Agresta, Francesco Meli, Sümegi Eszter, Bretz Gábor és Kálmándy Mihály operaénekes, Valentina Lisitsa zongoraművész, Victor Solomon gospel-énekes, Pier Giorgio Morandi karmester és a Béjart Ballet Lausanne - olvasható a Margitszigeti Színház közleményében.

Mint Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója, művészeti vezetője kiemeli, rengeteg külföldi és még több hazai elismert művész érkezik az idén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra. Céljuk, hogy a magyar közönség mellett az idén újra fogadhassanak külföldi nézőket is.
Az idén Maurice Béjart társulata, a Béjart Ballet Lausanne is színpadra lép a Margitszigeten. A társulat vezetője, Gil Roman koreográfus ez alkalommal arra vállalkozott, hogy Maurice Béjart 1982-es Wien, Wien, nur du Allein című koreográfiáját újra színpadra állítsa. Az újrarendezésnek Budapesten, a Margitszigeten lesz a bemutatója.

Valentina Lisitsa zongoraművész a Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitó koncertjén lép fel, Héja Domonkos vezényletével. A Margitszigeti Színház saját produkciókat, dramatikus szcenírozott előadásokat hoz létre, továbbá koprodukciós konstrukcióban is dolgozik, mások mellett szakmai partnere a Magyar Állami Operaház és a Nemzeti Filharmonikusok.

margitszigeti_szabadteri

A programban évfordulókat ünneplő együttesek, művészek, klasszikus és könnyűzenei életműkoncertek és lemezbemutatók is helyet kaptak

Fotó: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Az idén többek között bemutatják Puccini Tosca című művét is. Verdi magyar vonatkozású operája, az Attila új bemutatóként tér vissza 18 év után a Margitszigetre, de operagálát is műsorra tűznek majd. Emellett Szente Vajk rendezésében mutatják be a Kőszívű - a Baradlay-legenda című musicalt. A Mozart! című musicalt a Veszprémi Petőfi Színházzal közös produkcióként láthatja a közönség, az Elisabeth című musical Kecskemétről érkezik, továbbá látható lesz a Mária Evangéliuma című rockopera is.

A könnyűzenei programban Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Caramel és a Budapest Bár mellett, az idén megtalálható az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, a Magna Cum Laude és a Cotton Club Singers is. A Pink Martini 3 év után lép fel újra a Margitszigeten.

A programban évfordulókat ünneplő együttesek, művészek, klasszikus és könnyűzenei életműkoncertek és lemezbemutatók is helyet kaptak.
A Margitszigeten ünnepli a Szent Efrém Férfikar 20 éves jubileumát, 400 fős kórussal, Viktor Solomon sztárvendég fellépésével. A 100 Tagú Cigányzenekar is a Margitszigeten ünnepli megalakulása 35 éves évfordulóját, amelyet Berki László cigányprímás alapítónak szentel.

A májusi első program a szintén jubiláló Irie Maffia történetét bemutató, szimfonikusokkal bővített koncert, amelyet a színházba visszatérő Magashegyi Underground zenekar követ. Fenyő Miklós az idén 75 éves, a népszerű előadó 25. alkalommal lép fel a Margitszigeten.

A Margitszigeti Színház folyamatosan bővülő programja itt érhető el, a teátrum februárban kedvezményes jegyekkel is várja az érdeklődőket.