Májusban nyílhat meg a Nyíregyházi Állatpark India-háza

Forrás: MTI

 2020. november 09. 13:57

Az India és Délkelet-Ázsia élővilágát bemutató attrakció építése 75 százalékos készültségnél tart.

A nettó 820 millió forintból megvalósuló fejlesztés múlt pénteki sajtóbejárásán elhangzott: elkészült az épület szerkezete, kiszínezték a homlokzatot, jelenleg a belső munkálatokat, a boxokat, a befogókat, a látogatóterek kialakítását végzik a szakemberek, később pedig a külső tereprendezés és a kifutó kialakítása kezdődik el.

A teknős- és szirtcápa-látványosságot, valamint egy élethű tengervizes medencét és mangrovemocsarat magában foglaló India-ház India, illetve Délkelet-Ázsia élővilágát mutatja majd be a látogatóknak. Az ide belépőket az óceán tengerparti tájképe fogadja, az egzotikus medencékben feketefoltú szirtcápák úszkálnak majd. Az élőnövényes dekorációkkal, domborművekkel díszített épületben helyet kap egy különleges teknősgyűjtemény is.

Az Indiai-óceán partján

Fotó: 123rf

A madarakon és a hüllőkön kívül bemutatják majd India "háziállatát", a kígyót, a látogatók az épületdíszítések segítségével betekintést nyerhetnek India sokszínűségébe, az ott élő emberek és az ország gazdag kulturális életébe. Az India-házban helyet kap egy hatvan férőhelyes, többfunkciós oktató- és közösségi tér, mellette pedig felépül egy takarmánytároló, amely az ötezer állatot ellátó park eddigi raktározási problémáit oldja majd meg.
Az új látványosság a jelenleg a Zöld Piramisban élő indiai rinocéroszok tenyészbázisa lesz, az állatok és kifutójuk nagyméretű üvegfelületeken keresztül lesznek láthatóak.
A Nyíregyházi Állatpark új attrakciója száz százalékos támogatási intenzitással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert összegből épül.

Kapcsolódó cikkek