Májustól fogadja a beoltott csoportos turistákat Izrael

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. április 13. 16:41

Az izraeli turisztikai minisztérium közleményében arról értesítette szerkesztőségünket, hogy az ország hamarosan megnyitja kapuit a beoltott külföldi turisták csoportjai előtt.

Orit Farkash Hacohen turisztikai miniszter és Yuli Edelstein egészségügyi miniszter megállapodása értelmében május 23-tól fokozatosan elkezdődik a nemzetközi turizmus újraindítása a közele-keleti országban, több mint egy éves kihagyás után. Az első körben csak csoportokat fogadnak külföldről, a minisztérium által meghatározott irányelvekkel összhangban – tájékoztattak.

Májustól újraindul Izraelben a nemzetközi turizmus

Fotó: instagram.com / Svetlana Viv

A tervek szerint első körben korlátozott létszámú turistacsoportot fogad az ország május 23-án, a csoportok számát fokozatosan fogják növelni a járványügyi helyzet és a program alakulásával összhangban. Egyéni utazókat csak egy későbbi időpontban fogad majd Izrael.

Minden külföldi turistának PCR-tesztet kell végeztetnie, mielőtt felszáll egy Izraelbe tartó repülőjáratra, a Ben Gurion repülőtérre való érkezést követően pedig el kell végeztetnie egy szerológiai tesztet is, utóbbi igazolja a beoltottsággal szerzett védettséget.

Ugyanakkor jelenleg is folynak az egyeztetések a külföldi hatóságokkal a vakcinaigazolások esetleges elfogadásáról.

Amennyiben valamelyik állammal ilyen megállapodás születik, akkor a szerológiai tesztre nem lesz szükség. A program részleteit a következő napokban hozzák nyilvánosságra.

Yuli Edelstein egészségügyi miniszter így nyilatkozott: "Izrael a világ első koronavírus ellen átoltott országa, és ennek pozitív hatásait elsőként az izraeli állampolgárok élvezhetik. Miután a gazdaságot már újraindítottuk, itt az ideje, hogy a turizmus is újrainduljon, óvatosan és előre kiszámítható formában. A turizmus talpra állítása ugyanakkor kulcsfontosságú, hiszen ez az egyik olyan ágazat, amely a legtöbbet szenvedett a járvány miatt. Folyamatosan figyeljük a járványhelyzetet és annak alakulásával összhangban enyhítjük majd a szabályokat a későbbiekben."

Az ország turisztikai minisztere, Orit Farkash-Hacohen hozzátette: „Itt az ideje, hogy Izrael, mint biztonságos úti cél, elkezdjen felépülni a gazdasági válságból a turizmus jóvoltából.

Csak a nemzetközi turizmus beindítása tudja újjáéleszteni az ország turisztikai iparát, melynek haszonélvezői lesznek az éttermek, szállodák, nevezetességek, idegenvezetők, buszos vállalkozók és más szolgáltatók.

Azért fogunk dolgozni a továbbiakban is, hogy teljes mértékben újra megnyissuk az izraeli turizmust, amely nagy segítséget jelent majd az ország gazdaságának és számos munkahelyet teremt."