Malajzia áprilistól nemcsak buborékban fogad turistákat

Forrás: turizmus.com

 2022. március 10. 10:13

Malajzia áprilistól teljesen megnyitja határait a kétszer oltott látogatók előtt.

Malajziába egyelőre főszabály szerint nem lehet belépni turisztikai céllal, csak egy turisztikai buborékban, Langkawi szigetére utazhatnak be a két oltással rendelkező külföldiek tavaly november óta, ők is kizárólag bejegyzett malajziai utazási irodák szervezésében.

Az ország két év után április 1-jétől nyitja meg teljesen határait a külföldi turisták előtt. A kétszer oltott látogatóknak nem kell majd karanténba vonulniuk, ettől függetlenül a beutazás körülményes lesz: az oltási igazolás mellett egy negatív PCR-tesztet is be kell majd mutatni érkezéskor, érkezés után pedig egy negatív antigéntesztet – értesült a der-farang.com.

A Batu barlangok Kuala Lumpur közelében

Fotó: 123rf.com

A cikk szerint Ismail Sabri Yakoob maláj miniszterelnök március 8-án azt nyilatkozta, hogy áprilistól a legtöbb járványügyi korlátozást eltörlik az országon belül, csak a maszkviselési kötelezettség marad.

A fertőző omikron variáns miatt napi közel 30 ezer új fertőzést regisztrálnak Malajziában, de ezek 99 százaléka enyhe lefolyású vagy tünetmentes. A lakosság majdnem 98 százaléka már két oltást kapott.