Malajziában enyhítették a korlátozásokat

Forrás: turizmus.com

 2021. október 11. 18:29

Malajziában enyhítették az utazásra vonatkozó korlátozásokat, de külföldi turistákat még nem engednek az országba.

Fontos állomáshoz érkezett Malajzia: a felnőtt lakosság 90 százaléka immár megkapta mindkét, koronavírus elleni oltását – írja az fvw.de a dpa híre alapján.

Mivel a fertőzések száma egyre csökken a délkelet-ázsiai országban, enyhítették a májusban elrendelt szigorú korlátozásokat. A teljesen beoltottak így már hatósági engedély nélkül utazhatnak belföldön, valamint külföldre. Amint azt Khairy Jamaluddin, az ország egészségügyi minisztere a Twitteren írta, „már jövünk lefelé a katasztrófa és a kétségbeesés hegycsúcsáról”.

Riksa a malajziai George Townban

Fotó: ©filmlandscape/123rf.com

Azt azonban még nem lehet tudni, hogy külföldi turisták mikor utazhatnak Malajziába. Az ország határai 2020 márciusa óta vannak lezárva. A 33 milliós lakosú országban eddig több mint 2,3 millió Covid-19-fertőzést regisztráltak, és 27 ezer ember halt meg a fertőzés következtében.

Az fvw.de még szeptember végén azt írta egyik cikkében, hogy a világjárvány előtt a régióban Malajzia büszkélkedhetett a második legnagyobb látogatószámmal Thaiföld után. A malajziai utazásszervezők és utazásközvetítők szövetsége, a MATTA nemrég figyelmeztetett, hogy az ágazatot teljes összeomlás fenyegeti, ha a turizmus nem indul újra hamarosan, és az állam nem ad pénzügyi támogatást az ágazatnak.