Málta az amerikaiak új kedvence

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 07. 10:26

A Máltai Turisztikai Hivatal statisztikája szerint 2018 első félévében 28,2 százalékkal nőtt az Egyesült Államokból érkező turisták száma.

Az észak-amerikai piac másik országából, Kanadából ugyancsak jóval többen érkeztek Máltára, egész pontosan 23,5 százalékkal többen. A hivatal szakembere, Michelle Buttigieg több okkal is magyarázta az eturbonews-nak, miért lett ilyen trendi a kis szigetország az amerikaiak körében. Egyrészt az angol hivatalos nyelv. Ráadásul egy biztonságos, békés, stabil demokráciáról van szó – részletezte a szakember, hozzátéve, hogy Málta magasabb minőséget kínál, mint más, drágább európai országok.

A versenyben egy további faktor, hogy erőteljes reklámkampányba kezdtek a médiában az egészéves fesztiválnaptár és kulturális események promóciójára, miután 2018-ban a máltai főváros, Valletta az év kulturális fővárosa Európában. Málta a „22 hely, ahova 2018-ban el kell menni” listáján is szerepelt.

Málta az árával is hódít

Fotó: turizmus.com

Ezeknek is köszönhető, hogy már az év első felében csaknem 21 ezer amerikai és több mint 7 ezer kanadai üdült Málta szigetén, ahol egymást követik az UNESCO által világörökségnek minősített helyszínek, beleértve Vallettát is.

Kapcsolódó cikkek