Málta Jazz Festival

Forrás: turizmus.com

 2019. május 14. 10:00

A máltai nemzetközi jazzfesztivál kétségtelenül az eklektikusabb zenei fesztiválok egyike.

A legjobb máltai és nemzetközi művészek felvonultatásával ez az esemény jelenleg ez egyik legjelenősebb zenei esemény a máltai szigeteken.

Az idei program legismertebb fellépői között üdvözölhetjük Kenny Garrett-et, a világ egyik legismertebb szaxofonosát, Jazzmeia Hornt, az egyik legjelentősebb jazz énekest, akit tavaly Grammy-díjra is jelöltek, Ozmosyst, a legendás jazz dobos Omar Hakimmel, a világ egyik legsokoldalú, eklektikus Jazz-dobosával, aki Miles Davis-vel, Dire Straits-vel, Daft Punkkal és David Bowie-val is együttműködött már.

Chucho Valdes is fellép a Málta Jazz Fesztiválon júliusban

Fotó: Visit Malta

Immár második alkalommal áll a Malta Jazz Festival vallettai Ta-Liesse főszínpadára Chucho Valdés, a hatszoros Grammy-díjas, kubai jazz legenda. A Ta-Liesse koncertfellépői között számos hazai művész is megtalálható. A William Smith Trio és a veterán Dominic Galea mellett számos ifjú máltai tehetséget is megismerhetünk.

A Malta Concert Orchastra’s Big Band a Pjazza Teatru Rjal (Királyi színház tere) színpadán is fellép csakúgy mint számos más máltai és nemzetközi muzsikus is a jazz hét folyamán.

További részletek: www.maltajazzfestival.org

(X)

Kapcsolódó cikkek

Málta a búvárparadicsom

2019. április 11.