Málta napi 10 euró zsebpénzzel várja a nyelvtanuló diákokat

Forrás: turizmus.com

 2021. május 18. 09:44

Június 1-jétől újraindulnak a nyelviskolák Máltán. Mivel az ország egyik hivatalos nyelve az angol, sokan választják nyelvtanulás céljából. A nyitási stratégia részeként Málta most 10 eurós zsebpénzt ad a két hétnél hosszabb angol tanfolyamra érkező nyelvtanulóknak.

A május 10-én meghirdetett legújabb támogatási rendszer közvetlenül a nyelviskolákba jelentkező és a kurzusokon résztvevő külföldi diákoknak szól - tudtuk meg a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviseletétől.

A támogatás napi 10 euró, utalvány formájában, amit a diákok a nyelviskolákon keresztül igényelhetnek. A támogatás abban az esetben jár, ha a diákok június 1-jén vagy az után érkeznek, és legalább 15, legfeljebb 30 napot tartózkodnak a szigeteken (Máltán, illetve Gozón) és ezalatt nyelviskolába járnak.

A támogatásra 1 millió eurót különített el a minisztérium. Az utalvány május 10-től a keret erejéig igényelhető. Az utalványt nem lehet készpénzre váltani, de felhasználható minden olyan üzletben és szolgáltatásra, mely csatlakozott a programhoz. A tartózkodás alatt fel nem használt utalványok értéke a későbbiekben már nem használható és készpénzre át nem váltható.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, újraindítási programjának keretében Málta különféle támogatásokkal csábítja a szigetekre az utazókat. Az ország először egy 3,5 millió eurós segélycsomag-programot jelentett be, amelynek célja a közvetlen szállodai foglalások ösztönzése.

Ennek keretében az első 35 ezer turista, aki az idei nyári szezonra nyaralást foglal le Máltán, akár 200 euró árengedményt kaphat a szállásdíjból foglalásonként. A MICE-utak támogatására 4 millió eurót különítettek el, míg a búvárturizmust 100 eurós utalványokkal támogatják egy 750 ezer eurós keret erejéig.