Málta egyre népszerűbb a magyarok körében – podcast

Forrás: turizmus.com

 2022. április 28. 14:45

Hangya Edinával, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviseletvezetőjével Érczfalvi András beszélgetett a Trend FM Turizmus.com műsorában. Az interjúban többek között szóba került az is, hogy milyen újdonságokkal várja Málta az utazókat ebben a szezonban.
A máltai programok idén – egy év kihagyás után – a tűzijátékfesztivál sorozattal indultak, melyet minden évben április végén, májusban tartanak meg. A fesztivállal először Málta uniós csatlakozását ünnepelték, az évek során azonban egy népszerű, közel kéthetes nemzetközi rendezvénnyé nőtte ki magát, melyen a tűzijátékok versenyeznek is: a nyertes az, aki a legszebb, zenére legjobban megkomponált bemutatót tartja.

Máltát egyre több magyar utazó keresi fel

Fotó: 123rf.com

A sorozat első alkalma már lezajlott Vallettában április 20-án, a hónap végéig pedig még 5 alkalommal csodálhatjuk meg a tűzijátékokat a sziget különböző pontjain.
Szóba került a beszélgetésen az is, hogy milyen beutazási szabályok vannak jelenleg érvényben a szigetországban. Hangya Edina elmondta, hogy Málta korábban talán az egyik legszigorúbb szabályokkal rendelkező ország volt az Európai Unióban, de mostanra könnyítettek a feltételeken. Most már oltással szabadon beutazhatnak a turisták, míg az oltatlanoknak PCR vagy antigén gyorstesztet kell elvégezniük a belépés előtt. A zárt tereken és a tömegközlekedésen továbbra is kötelező a maszkviselés, azonban a fesztiválok, nagyobb rendezvények újra látogathatók, így egyre több programra számíthatnak a Máltára látogatók.
Beszéltek még a nyári szezon előrejelzéseiről is és Hangya Edina azt is megosztotta, hogy Málta egyre népszerűbb a magyarok körében is, ezt pedig alátámasztja az is, hogy a fapados légitársaságok sűrítik a járataikat az úti cél felé.
A teljes beszélgetés itt hallgatható meg: