Málta reggelire

Forrás: turizmus.com

 2016. október 04. 13:20

Málta egyre népszerűbb az üzleti utazók körében, elsősorban a színvonalas szolgáltatások, a kiváló ár/érték arány és a remek megközelíthetőség miatt - többek között ez is kiderült azon az üzleti reggelin, amelyet a Máltai Idegenforgalmi Hivatal megbízásából a Turizmus Kft. PR ügynöksége szervezett.

Több mint 20 üzleti utaztató és céges rendezvényszervező vett részt a Malta MICE Breakfast elnevezésű szakmai összejövetelen. A házigazda Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselet vezetője prezentációjában a máltai MICE lehetőség bemutatására helyezte a hangsúlyt.

A szigetország infrastrukturális szempontból is kiválóan alkalmas nagyobb konferenciák, rendezvények fogadására. Máltán és Gozón összesen 132 szálloda található, ebből 15 ötcsillagos , és közülük 12 ötcsillagos konferenciahotel. A legnagyobb kínálat az üzleti vendégek számára kiemelten fontos négycsillagos kategóriában, itt ugyanis 41 házban összesen 14 832 vendéget tudnak fogadni.

 

Nagyobb szabású rendezvények esetén Máltán öt nagy befogadóképességű konferenciaközpont is rendelkezésre áll. Akik viszont kifejezetten kisebb létszámú, izgalmas programot keresnek céges vendégeiknek, üzleti partnereiknek, azok is dúskálhatnak a lehetőségekben. Egyedi, különleges rendezvényhelyszínekből akad bőven választék: történelmi épületek, privát strandok, beach klubok, sőt akár természeti helyek is.

A máltai turisztikai szolgáltatások színvonalát egy, az Idegenforgalmi Hivatal által létrehozott minőségbiztosítási rendszer garantálja. (www.qualityassuredmalta.com) .

De nem csak MICE területen teljesít remekül Málta: az elmúlt évhez képes több mint 50%-kal nőtt a szigetországba utazó magyarok száma, ami kiváló eredmény.

Az üzleti reggeli vendégeit Jean Pierre Mifsud, a Corinthia Hotel Budapest máltai származású igazgatója is köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy a Corinthia lánc összes tagszállodája közül számára ez, a budapesti a legkedvesebb.

Az eseményen beszélt továbbá Buzás Andrea, az AirMalta képviseletét ellátó Tensi Aviation sales menedzsere. Jelenleg a légitársaság ugyan nem üzemeltet közvetlen járatot Magyarország és Málta között, de Bécsből gyakorlatilag ugyanannyi idő alatt el lehet jutni a szigetre, mint Budapestről.

Az Alitalia ugyanakkor remek csatlakozási lehetőséggel, Rómán keresztül kínál könnyű elérhetőséget Málta felé, hiszen reggeli budapesti indulással délre már Máltán lehetünk. A vendégeket Sztankóné Szabó Judit, az Alitalia magyarországi képviseletének egyik vezető munkatársa tájékoztatta a légitársaság által nyújtott lehetőségekről.

Máltára közvetlen járatot egyébként a Wizz Air és a Ryanair üzemeltet.

Az eseményen elhangzott prezentációt itt érhető el: (az ablak megnyitása után kattintson a letöltés opcióra)

https://drive.google.com/file/d/0B6wvqirQGF4obTZ4azhLT0s0U3M/view?usp=sharing

Bővebb információk Málta MICE lehetőségeiről:

http://www.visitmalta.com/hu/mice-malta