Málta támogatja a búvárkodni érkező turistákat

Forrás: turizmus.com

 2021. április 28. 13:52

A Máltai Turisztikai Hivatal (MTA) támogatási programot indított a búvárkodás iránt érdeklődő turisták ösztönzésére, hogy a szigetekre szervezzenek utazást és felfedezzék annak vizeit és élővilágát.

Málta ideális merülőhely a Földközi-tenger közepén, számos víz alatti sziklaképződménnyel, barlanggal, elsüllyedt ronccsal és gazdag élővilággal. A támogatási rendszer azoknak a külföldi turistáknak nyújt hozzájárulást, akik 2021-ben búvárkodási céllal keresik fel Máltát. A támogatás számos búvárkodással és merüléssel kapcsolatos tevékenységre júniustól igényelhető a meghirdetett 750 000 eurós keret erejéig.

malta_buvar

A búvárok 100 eurós támogatást kaphatnak

Fotó: Guillaume Ruoppolo/Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A támogatást utalvány formájában kapják meg a búvárok, összege egyszeri 100 euró. Ezt egy alkalommal lehet beváltani bármely hivatalosan regisztrált máltai vagy gozói búvárközpontban. Az MTA által hivatalosan regisztrált, engedéllyel rendelkező búvárközpontok listája ezen a linken érhető el.

A támogatással érkező látogató köteles betartani a közegészségügyi felügyelő és az egészségügyi hatóságok által a pályázat benyújtásakor meghatározott szabályokat. Ezenkívül a kérelmezőnek be kell mutatnia minden szükséges dokumentumot, köztük a repülőjegyet és a személyi okmányának fényképét vagy fénymásolatát.

A búvárturisták online jelentkezhetnek a támogatásra ezen a linken.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Málta az újranyitási programja részeként 3,5 millió eurós segélycsomag-programot jelentett be, amelynek célja a közvetlen szállodai foglalások ösztönzése. Ennek keretében az első 35 ezer turista, aki az idei nyári szezonra nyaralást foglal le Máltán, akár 200 euró árengedményt kaphat a szállásdíjból foglalásonként.

Nem sokkal később a szigetország azt is bejelentette, hogy 4 millió eurós költségvetéssel új támogatási rendszert hozott létre a MICE-utak ösztönzésére.