Poirot nyomában Máltán, elindult a MovieTravel applikáció

Forrás: turizmus.com

 2020. április 20. 12:17

Az EU által támogatott és hat uniós tagország részvételével elindult alkalmazás segítségével több UNESCO világörökségi és egyben filmforgatási helyszín is bejárható interaktív módon. Valletta a MovieTravel egyik első próbaútvonala.

A MovieTravel innovatív, filmforgatási helyszínekre alapozott turisztikai élményként mutatja be Európa UNESCO világörökségi helyszíneit a kultúra szerelmeseinek.

Amióra a Lumiére fivérek leforgatták első mozgóképes filmjüket 1895-ben, a mozi az európai kultúra létfontosságú elemévé vált. Ennek tudatában a MovieTravel olyan útvonalak és élmények megalkotását tűzte ki céljául, amelyen keresztül azokat az európai úti célokat lehet megismerni, ahol számos ismert filmet forgattak vagy épp rangos filmfesztiváloknak adnak otthont.

Valletta az egyik első ilyen helyszín, mivel számos filmes produkció „utazta be" a szigetet, kezdve Poirot-val az Orient Expresseen Kenneth Branagh verziójában, vagy akár a Simshar, mely egy valós, a Földközi-tengeren történt halálos kimenetelű utazást mutat be – tájékoztatott a Máltai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete.

A történelmi Valletta népszerű mozifilmes helyszín

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A kísérleti program része lesz a Valletta Filmfesztivál is. Az UNESCO világörökségi helyszínen megrendezésre kerülő fesztivál Málta legjelentősebb filmes eseménye, mely közel 10 ezer nézőt mozgat meg minden évben. Több tematikát érint, mindig van olyan szekció, amely a szigeti léttel foglalkozik.

Jelenleg négy máltai útvonalat dolgoztak fel a MovieTravel aplikációban, melyek részletei ezen a linken (angolul) érhetőek el.

A MovieTravel projektben Máltán kívül Görögország, Olaszország, Franciaország, Ciprus és Spanyolország vesz részt.

Kapcsolódó cikkek