Máltai szuperprodukcióval kezd újra Európában a Cirque du Soleil

Forrás: turizmus.com

 2021. október 19. 11:10

A világ legrangosabb szórakoztató társulata, a Cirque du Soleil Entertainment Group vadonatúj, kizárólag Máltára készített produkciót, a FIERI-t mutatja be Valletáában, a november 25-i premierjén.

Clayton Bartolo turisztikai és fogyasztóvédelmi miniszter a bemutatóval kapcsolatban kiemelte, hogy a Cirque du Soleil FIERI című előadása egy újabb lehetőség arra, hogy az ország megmutassa, van mit keresnie a kulturális és szórakoztató szektorban.

A tény, hogy Málta történelme és kulturális gyökerei egy egész hónapnyi különleges műsort ihlettek, az Málta szálloda- és vendéglátóiparának is jelentős lehetőség a minőségi turizmusban. Az ilyen kaliberű események teljes mértékben egybeesnek Málta új turisztikai stratégiájával – annak érdekében, hogy az országot az elkövetkező években a turizmus kiválóságának otthonává tegyék.

Johann Buttigieg a Máltai Turisztikai Hivatal vezérigazgatója a produkció kapcsán elmondta, a hivatal mindig arra törekszik, hogy minden lehetséges módon népszerűsítse Málta gazdag kulturális örökségét és történelmét, és a Cirque du Soleil egyedülálló produkciója erre egy kiváló példa.

Málta kulturális gyökerei ihlették a Cirque du Soleil november 25-én debütáló előadását

Fotó: Máltai Turisztikai Hivatal

A 2019-es, első máltai fellépése után két évvel, a Cirque du Soleil örömmel mutatja be új alkotását – amely ismételten egyedi stílusú akrobatikát és vizuális művészetet fog felvonultatni – a helyi rajongóknak és vendégeknek.

A FIERI egy lélekemelő utazás, amelyet Málta kulturális gyökerei ihlettek. A műsor a Földközi-tenger szívből származó nép ellenállóképességének meséje, a máltai szigetország összetartó szellemének modern felfogása. Ragyogó, kortárs mozaik, amit a tenger ékköve ihletett – mondják róla az alkotók.

A FIERI előadás 2021. november 25. és december 19. között tekinthető meg a vallettai MCC teátrumban. További információk: visitmalta.com