Máltán forgat filmet Napóleonról Ridley Scott

Forrás: turizmus.com

 2022. január 31. 12:24

A Szárnyas fejvadász, a Gladiátor, a nemrégiben bemutatott House of Gucci és még számos kasszasiker film rendezője 2022 elején Máltán kezdi forgatni legújabb történelmi ihletésű eposzát, a Kitbag-et.

A Kitbag egy életrajzi film, mely Bonaparte Napóleon életét mutatja be egy sajátos szemszögből. A filmet főként Máltán forgatják, de bizonyos részeit Franciaországban és az Egyesült Királyságban. Napóleont Joaquin Phoenix és feleségét Josephine-t Vanessa Kirby alakítja. Néhány hónapja a neves lengyel operatőr, Dariusz Adam Wolski, akit többek között a Karib-tenger kalózai filmek zseniális operatőreként ismerhetünk, közösségi média felületein tette közzé, ahogy éppen máltai forgatási helyszínek felderítésén szorgoskodik.

Nem véletlen, hogy a rendező-operatőr páros együttese sokaknak ismerősnek tűnhet, Scott és Wolski már dolgozott együtt, a 2012-es Prometheuson sőt már korábban, 2000-ben is, a Gladiátoron.

Máltát választotta Ridley Scott legújabb filmje forgatási helyszínéül

Fotó: Máltai Turisztikai Hivatal

„Napóleon olyan ember, aki mindig is lenyűgözött” – nyilatkozta Scott – „a semmiből jött, hogy a világot irányítsa, és mindvégig romantikus háborút vívott hűtlen feleségével, Josephine-nel. Meghódította a világot, hogy ezzel elnyerje a szerelmét, de amikor ezt nem érhette el, azért hódított, hogy tönkre tegye a nőt és vele saját magát is.”

A rendező úgy tervezi, hogy a film egy korzikai hógolyócsatával indul, ahol Napóleon gyerekként az iskolatársaival játszik.

„Azt akarom, hogy a gyerek Napóleon követ tegyen az egyik hógolyóba, mert épp vesztésre áll a többi kadétiskolással szemben. Már akkor sem játszik tiszteségesen. A jelenet remekül illik az egyik helyszínhez, amit Máltán találtam, egy fantasztikus napóleoni udvarhoz” – mondta.