Már 31 helyen „tankolhatnak” az elektromos autók a Balatonnál

Forrás: MTI

 2019. május 13. 17:49

Plusz vonzerőt jelenthet a Balatonnál az elektromos töltőállomás-hálózat, amely már 21 településen érhető el.

Harmincegy elektromos töltőállomást alakított ki az e-Mobi Kft. a balatoni turisztikai régióban – jelentette be a kft. ügyvezető igazgatója Alsóörsön. Ugron Gáspár Gábor elmondta, az e-Mobi Kft. május végéig összesen 329 elektromos töltőállomást helyez üzembe Magyarországon mintegy 2,8 milliárd forint értékben, amiből eddig 306 telepítése történt meg. Ezek közül a Balatonnál 21 településen 31 töltőállomást alakítottak ki  mintegy 130 millió forintból.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselőjeként megjegyezte: plusz vonzerőt jelenthet a Balatonnál az elektromos töltőállomás-hálózat. Úgy fogalmazott: a Balaton napjainkban a reneszánszát éli, és ez az itt megjelenő innovációnak is köszönhető.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere szerint a település példát mutat a környezetvédelem és a jövő tudatos tervezése terén. Az elektromos töltőállomás mellett intézményeik tetején napelemeket, a kempingben napkollektort helyeztek el, és a szezonban egy tizennégy személyes elektromos busz is szolgálatba áll a Balaton-parti községben.

Plusz vonzerőt jelenthet a Balatonnál az elektromos töltőállomás-hálózat

Fotó:  Wikipédia