Már állnak a kínai jégfesztivál palotái

Forrás: turizmus.com

 2018. január 03. 10:25

Január 5-én nyílik meg az egy hónapon át tartó Nemzetközi Jég- és Hófesztivál az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartomány fővárosában, Harbinban.

A Szibériától nem messze lévő Harbint nem véletlenül nevezik a jég városának: januárban a mínusz 30 fok sem ritka, így nem kell attól tartani, hogy idő előtt elolvadnak az alkotások. A statisztikák szerint itt a leghidegebb és a leghosszabb a tél Kínában, 4-5 hónapon keresztül tartósan -15, vagy akár -30 fokos fagyok is előfordulnak.

A város nevezetessége a Harbini Nemzetközi Jég-és Hófesztivál, amelyet minden év elején rendeznek meg, és ahol jégből és hóból faragott, színes fényekkel megvilágított épületek, szobrok, műalkotások várják az érdeklődőket a világ minden tájáról.

A harbini időjárás kedvez a jégfesztiválnak

Fotó: turizmus.com

Tavaly a Szonghua folyó jéghideg vizében való tömeges megmártózással kezdődött a rendezvény. Az eseményre már hetek óta épülnek az állatokat, rajzfilmfigurákat, híres épületeket és tájakat ábrázoló hatalmas jégszobrok, amelyek éjszakánként színes fényekkel átvilágítva nyújtanak különösen pazar látványt.

Mesevilág Harbinban

Fotó: turizmus.com