Már forog a 30 méter magas adventi óriáskerék Nyíregyházán

Forrás: turizmus.com

 2021. november 23. 18:43

Idén is lesz adventi vásár Nyíregyházán, a Városháza előtti tér és a belváros több mint 12 kilométer hosszú fényfüzérrel öltözik ünnepi díszbe, az árusítópavilonok környékét pedig 300 négyzetméteres fényháló világítja majd be.

Nyíregyháza karácsonyfája – egy 16 méter magas lucfenyő – már november közepén a helyére került, és illatával biztosítja az ünnepi hangulatot. A város november 28-án, 16:30-kor borul fénybe, majd egy ökumenikus adventi áhítat után az első gyertyát is meggyújtják, kezdetét véve az adventi időszaknak. A következő három vasárnap ugyanebben az időben várják az érdeklődőket az újabb gyertya meggyújtására. Az ünneplést helyi zenekarok, előadók produkciója kíséri.

A jelenlegi járványügyi helyzet ellenére színes forgatagra lehet számítani, étellel-itallal és egy kis szórakozással, meglepetésekkel kicsiknek és nagyoknak. A karácsonyi hangulatot kürtőskaláccsal, lepénnyel, halászlével, valamint díjnyertes pálinkákkal és forralt borral fokozzák a forgatagban.

Péntekenként (december 3-án, 10-én és 17-én) lapcsánkaosztás is lesz, a finom falatokat Szoboszlai Gyula mesterszakács, a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének elnöke készíti.

Nyíregyházán november 28-án kezdődik az adventi vásár

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

"Ebben az évben a forgatag egy új látványossággal is bővül: a városlakók és az ide érkező látogatók egy 30 méter magas óriáskerékről csodálhatják meg Nyíregyháza belvárosát és az ünnepi fényeket. Tetejéről szinte a téren álló templom tornyának ablakán is beleshetünk" – emelte ki Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ünnepi programsorozatba a nyíregyházi Kállay Gyűjtemény is bekapcsolódott, ahol november 27-től a szentendrei Karácsony Múzeum adventi kiállítását láthatjuk, valamint szombatonként kézműves foglalkozásokkal, fotósarokkal, zenés műsorokkal készülnek. Idén a Mikulás is itt fogadja majd a gyerekeket.

Borítókép: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.