Már kaphatók a jegyek a 2020-as Szegedi Szabadtérire

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 09. 15:50

Még javában tart a Szegedi Szabadtéri Játékok aktuális évada, a Dóm téri fesztivál igazgatósága máris meghirdette jövő nyári műsorát. A jegyértékesítés is elindult, a leggyorsabb vásárlók az idei Ajándékkoncertre szóló belépővel is gazdagabbak lesznek.

 

2020-ban is valamennyi, jól megszokott műfajt – a barokk operától a musicalig – felvonultatja a Szegedi Szabadtéri Játékok.

A jövő nyár szimfonikus zenekari koncerttel indul június 26-án a Dóm téren. Az Ajándékkoncert után egy legendás darab, a Jézus Krisztus Szupersztár tér vissza több mint harminc év után a Szegedi Szabadtérire.

A rockopera jelentős mérföldkő a Szegedi Szabadtéri életében, mely ekkor indult el azon az úton, hogy a hazai musicaljátszás meghatározó színhelye legyen. A darab műsorra tűzésének szép aktualitást ad, hogy jövőre ünnepeljük a Fogadalmi Templom felszentelésének 90. évfordulóját.

Folytatódik a Shakespeare-sorozat: jövőre az angol mester egyik legnépszerűbb komédiáját, a Sok hűhó semmiért című darabot tűzi műsorára a fesztivál.

Visszatérő előadás is található a következő évadban, méghozzá az Apácashow musical, melyet a tavalyi évben rajongásig megszeretett a közönség.

A Dóm téri műsort az évad végén egy igazi klasszikus musical-legenda premierje zárja: Leonard Bernstein West Side Storyja, melyet a Rómeó és Júlia történetéből inspirálódva írt a mester. Érdekesség, hogy a művet már 1965-ben, 4 évvel a 11 Oscar-jelölést besöprő filmadaptáció megjelenése után bemutatták a Szegedi Szabadtérin. Ez volt a fesztivál első musicalbemutatója.

 

Barokk opera, tánc és prózai előadások az újszegedi ligetben

Míg a Dóm tér a könnyed, nyáresti kikapcsolódás helyszíne, az újszegedi színpadon némileg fajsúlyosabb produkciók kerülnek színre. Ezek a darabok elgondolkodtatnak, komolyabb témákat is felvetnek, teret biztosítanak az eggyel bátrabban kísérletező színházi formáknak.

Izgalmas kihívás Georg Friedrich Händel Agrippina című művének bemutatása, mely a Nero császár és édesanyja közti fordulatos történetet meséli el.

A ligetben látható további darabok: Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk című színműve, Moliére komédiája, az Úrhatnám polgár, valamint Ifj. Harangozó Gyula és Kocsák Tibor bájos darabja, a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett.