Már lehet regisztrálni a Kéktúrázás napjának közösségi túráira

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 02. 11:12

A tavaly rekord résztvevőt számláló rendezvény után a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) idén is életre kelti az Országos Kékkör 2584 kilométerét október 8-án.

A Kéktúrázás napján  indított 143 vezetett túrára szeptember 1-jétől lehet ingyenesen regisztrálni, a közösségi túrák az ország különböző pontjaiból indulnak a kék sáv turistajelzésen október 8-án, szombaton.

A három kéktúrát – az idén 70. születésnapját ünneplő Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát – egy napon, egy időben járja majd végig több ezer túrázó.

A rendezvény honlapjának térképén a 143 túracsoport haladása idén is követhető lesz, a jeladóval felszerelt túrázók a nap végére együtt rajzolják ki az országot körbejáró Országos Kékkör nyomvonalát.

2022-ben a jelentkezők még könnyebben találhatnak rá a megfelelő túrára, a rendezvény honlapján hossz, szintemelkedés, térkép és tematika szerint is választhatnak a szakaszok közül.

Országszerte 143 szakaszon 250 felkészült szakaszfelelős vár minden kéktúrázni vágyót

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség

Akik épp valamelyik kéktúrát járják a túramozgalom kiírása szerint, őket is várja a túranap, a honlapon kigyűjthetők a kéktúrás bélyegzésre ideális túrák is.

A szervező MTSZ október 8-án 2580 km-en, 143 szakaszon 250 felkészült szakaszfelelőssel vár minden kéktúrázni vágyót, kezdőket és haladókat egyaránt.Az ősz legnagyobbnak ígérkező közösségi túranapján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a kekturazasnapja.hu honlapon lehet pár kattintással megtenni. Érdemes mielőbb regisztrálni, mert a helyek száma korlátozott.