Már lehet jelentkezni az ottalvós nyári táborokra

Forrás: MTI

 2020. május 19. 10:16

A múlt csütörtöki kormányzati bejelentés értelmében napközis táborokat már lehet tartani, az ott alvós táborokra viszont még legalább egy hónapot várni kell – mondta a taborfigyelo.hu vezetője a Jó reggelt, Magyarország! című rádióműsorban.

Tóth Béla elmondta, a honlapjukon hétszáz turnus közül lehet válogatni, ami kevesebb, mint az ilyenkor szokásos mennyiség, tehát nincs annyi hely, mint tavaly.

Hozzátette: a legtöbb szervező már februárban meghirdette táborait, így csak a „startpisztolyra” vártak, vagyis arra, hogy fogadhassák a foglalásokat.

A nyári táborozásra idén várhatóan túljelentkezés lesz

Fotó: taborfigyelo.hu/sajtosarok

Ezért ott alvós táborokra is lehet már jelentkezni, ha pedig mégsem engedélyezik a megtartásukat, akkor a foglalót mindenki visszakapja – emelte ki.

A foglalások elindítására azért is volt szükség, mert arra számítanak, hogy túljelentkezés lesz, így a táborok ára néhány héten belül akár 25-30 százalékkal is megdrágulhat – tette hozzá Tóth Béla.

„Úgyhogy én azt javaslom a kedves szülőknek, hogy minél előbb foglaljanak tábort (...), hogy biztosítsák a gyermeknek a táborhelyet, méghozzá normális áron” – hangsúlyozta Tóth Béla.