Már lehet nevezni a 40. Balaton-átúszásra

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. június 01. 16:37

Elindult az előnevezés a július 3-án 40. alkalommal sorra kerülő Balaton-átúszásra. A résztvevőknek ezúttal is a Balatonboglár és Révfülöp közötti 5,2 kilométeres távot kell leküzdeniük.

Akik nem éreznek elég erőt magukban, azok Balatonboglárról indulva egy kör teljesítésével a 2,6 kilométeres féltávot is választhatják. Utóbbiak örömére szolgálhat majd, hogy ugyanott érnek célba, mint a teljes távot választók, így a függetlenül a teljesítménytől, ünneplésben nekik is részük lesz.

Aki a hullámok helyett az evezőt érezné inkább a tenyerében, az választhatja a Balaton-áthúzást, vagyis egy SUP-deszkán evezve szelheti a habokat. A tó-átúszás történetébe nemrég bekerült opció mikéntjére nincs megkötés, állva, térdelve vagy akár ülve is teljesíthető a táv. A SUP útvonala az úszófolyosó mellett halad, és fontos tudni, hogy a megmérettetés résztvevőinek létszámát 400 főben limitálták.

A múlt évi Balaton-átúszásnak csaknem hétezren vágtak neki

Fotó: balaton-atuszas.hu

A múlt évi Balaton-átúszásnak csaknem hétezren vágtak neki, a versenyzők és velük együtt a drukkerek megközelítően nyolcszáz településről érkeztek. A balatoni nyár egyik legnagyobb szabadidősport-eseményén a kedvtelésből próbázók mellett profi úszók is gyakran megjelennek, köztük a nem vízisportot képviselő olimpiai és világbajnokok.

Csaknem biztos, hogy július 3-án Boglár és Révfülöp között tempózik majd a magyar honvédség úszóerődje. A rendezvény biztonságát ezúttal is a balatoni vízirendészet és a vízimentőszolgálat szavatolja, de az úszófolyosót és az úszókat két oldalról 50 árbócos is védi és segít a versenyben netán kimerülteknek. Aki elfárad, bármikor megpihenhet.

Az előnevezés mikéntjéről a balatonatuszas.hu weboldalon lehet tájékozódni.