Már megvan a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi programja

Forrás: MTI

 2020. szeptember 03. 14:49

Tizenhat estén át csaknem tizenötezer nézőt fogadott az eredetileg tervezettől eltérően megvalósult évadában a Szegedi Szabadtéri Játékok – közölte a fesztivál igazgatója csütörtökön a Tisza-parti városban.

Herczeg Tamás az évadot lezáró sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a közönség érdeklődése bebizonyította: érdemes volt megtalálni az alternatív megoldásokat, hogy az 1931-ben indult fesztivál hagyománya ne szakadjon meg.

Harangozó Gyula művészeti igazgató felidézte: májusban kénytelenek voltak bejelenteni az idei évad törlését, júniusban azonban kiderült, hogy az Újszegedi Szabadtéri Színpadon megtarthatják a teljes programot, s bár a Dóm téren nem épülhet fel a megszokott nézőtér és színpad, ott is tarthatnak előadásokat.

Az évad Georg Friedrich Händel Agrippina című operájának bemutatójával indult, majd egyetlen vendégprodukcióként a Játékszín sikerdarabját, a Legénybúcsút láthatta a közönség. Az Úrhatnám polgárral folytatódott a fesztivál Molière-sorozata, és újra láthatták a néző a Hófehérke és a hét törpe című mesebalettet is.

Régi adósságát törlesztette a Szegedi Szabadtéri Játékok azzal, hogy műsorra tűzte az Akárki című, allegorikus szereplőket felvonultató vallásos színjátékot, amely iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a főpróbát is nyilvánossá tették, csakúgy, mint a Ludwig van Beethoven előtt tisztelgő Ajándékkoncert esetében.

A tervek szerint jövőre a Jézus Krisztus Szupersztárral indul a műsor a Dóm téren

Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

2021-ben: West Side Story és újra Apácashow

Jövőre a Dóm téren az idei évadra tervezett produkciókat mutatják be. A műsor a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperával indul, a Sok hűhó semmiérttel folytatódik a fesztivál Shakespeare-szériája, visszatér a filmvilág egyik legnépszerűbb vígjátékának színpadi változata, az Apáca show, majd Bernstein West Side Story-ját játsszák.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon Verdi Traviatájával indul az évad július 16-án, a Molière-sorozat újabb darabjaként a Scapin furfangjai című vígjátékot tűzik műsorra augusztus 6-án és 7-én, zárásként pedig a szinte repertoárdarabként játszott Hófehérke és a hét törpe lesz látható augusztus 20-án és 21-én.