Már mobillal is váltható jegy a fővárosi állatkertbe

Forrás: MTI

 2019. július 04. 17:50

Közel két hónapos tesztidőszak után, július 1-je óta lehet az állatkerti belépőt mobilfizetéssel megvenni.

Már mobilfizetéssel is lehet jegyet váltani a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Nemzeti Mobilfizetési (NM) Zrt. applikációjával - jelentették be az állatkertben tartott sajtótájékoztatón. Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója kiemelte: a  mobilfizetéssel megvásárolt  belépőjegynek nincs tranzakciós vagy egyéb költsége, annyit fizet a felhasználó, mint amennyit a pénztárnál kellene.

A mobilfizetéssel elérhető digitalizált jegy környezetbarát és igazítható a folyamatosan bővülő attrakciókhoz is. Az új megoldást kiemelt jelentőségűnek nevezte, hiszen az állatkert az ország egyik leglátogatottabb nevezetessége, évi egymillió látogatóval, akiknek így kényelmesebb és gyorsabb lett a jegyváltás.

Hamarosan az idei félmilliomodik látogatót köszöntik, s a nagyjából két év múlva elkészülő fejlesztésekkel még több látogatójuk lesz.

A közönséget újabb és újabb érdekességekkel várják: a cápasuliba nemrég érkeztek új cápák, sok kisállat cseperedik, nemrégiben a flamingóknál kelt ki 15 fióka, de van kiselefánt, gorilla és orangután kölyök is – sorolta Persányi Miklós.

Sokak kedvence Jacques, aki már 20 éves

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook-oldala

Veres Mihály, az NM Zrt. vezérigazgatója elmondta: a látogatónak le kell töltenie okostelefonjára a mobilfizetési applikációt, ki kell választania a megfelelő belépőjegyet és nincs más dolga, mint élvezni a gyors és készpénzmentes fizetés előnyeit. A megvásárolt belépőket elegendő telefonon bemutatni.

Terveik szerint az együttműködésüket az állatkerttel később továbbfejlesztik, és a budapesti állatkerti belépőjegy tartalmazhatja majd a tömegközlekedés költségét is.

Veres Mihály szerint a mobilfizetési rendszer szolgáltatásai iránt jelentős az igény, 2014-ben még 1,2 millió felhasználója volt, jelenleg már 2,6 millióan használják.