Már otthonról is foglalhat kerékpárt, aki Sárváron nyaralna

Forrás: turizmus.com

 2021. április 08. 09:13

Online kerékpárfoglaló rendszert fejlesztett a sárvári TDM. Ennek segítségével akár már otthonról is fixálható, hogy mikor és milyen bicikliket kölcsönöznénk a nyaralás idejére.

Sárváron az utóbbi időben számos kerékpárosbarát fejlesztés valósult meg. Új kerékpárutak épültek, bővült a kölcsönözhető eszközök száma, így adta magát az igény, hogy a kölcsönzési rendszert is korszerűbbé kell tenni – tájékoztatta lapunkat Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Sárvár már nem csak egy egynapos fürdőváros. A fürdőzésen kívül számos más kikapcsolódási lehetőség várja az utazókat. Sok más mellett kerékpáros aktivitásra is biztatják a hozzájuk érkezőket, kisebb városnéző túrákat és komolyabb kirándulásokat is ajánlanak. Mivel Sárvár a Termál Kerékpáros Túraút egyik állomása, így egy, a Vas megyei fürdőket felfedező túra is indítható innen. Akár úgy is, hogy ehhez a biciklit csak a helyszínen bérlik a vendégek – fejtette ki.

Sárvár a Termál Kerékpáros Túraút egyik állomása

Fotó: Sárvári TDM

A sárvári Tourinform-irodában hagyományos kerékpárok és e-bike-ok is kölcsönözhetők. Jelenleg 12 különféle bicaj közül lehet választani, akár gyereküléssel vagy más kiegészítővel. Emellett a városnézésre olyan alternatív járművek is bérelhetők, mint a segway vagy az e-roller.

Haller Ferenc szerint az új kerékpárfoglaló rendszer sokat egyszerűsít a bérlés menetén. A vendégek ugyanis már otthon vagy a szállodában megnézhetik azt, hogy az adott napra van-e szabad bringa. Ezt követően pár kattintással foglalhatnak, és a helyszínen nincs más teendőjük, mint átvenni a biciklit és rendezni a bérlés díját.