#maradj otthon #a természet megvár

Forrás: turizmus.com

 2020. április 03. 10:18

Ezzel a szlogennel indított útjára a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) több nagyközönségi online csatornáján és közösségi médiafelületén számos új rovatot, hogy segítse a koronavírus-járvány miatt otthon lévő, de aktív kikapcsolódásra vágyó honfitársainkat.

A kormányintézkedéseknek megfelelően az MTSZ is otthon maradásra kér mindenkit. E támogató, a négy fal közé kényszerülést lelkiekben könnyebbé tevő aktivitását a szövetség alapvetően három célcsoport számára szervezte meg, mely három szegmens mindennapi olvasói-követői között is jól elkülöníthető – tájékoztatta szerkesztőségünket a szövetség.

A talán legnehezebb feladattal megbirkózó, izgő-mozgó óvodás, kisiskolás gyermekeket nevelő családok számára állat- és növényfajokat bemutató, letölthető, naponta frissülő játékos színezővel és állatbemutató leírásokkal kedveskednek a turistamagazin.hu frissen létrehozott Gyereksarok és Tudástár rovataiban.

A szülők számára természetismereti játékokat, unaloműző, de a lakásban vagy a kertben játszható családi játékokat mutatnak be. Míg a nagyobbacska gyerekek számára érdekes videók  és fotóanyagokkal tarkított rövid cikkek készülnek, ezekben ismert és még ismeretlen erdei állatokkal barátkozhatnak az érdeklődők.

A magazin filmajánló rovatának nyitóoldala

Fotó: turistamagazin.hu

A felső tagozatosok és gimnazisták, valamint tanáraik számára az oldal Filmajánló rovata szolgál hasznos információkkal és komolyabb ismeretátadó leírásokkal, melyeket a pedagógusok akár az online oktatásban is felhasználhatnak.

A termeszetjaro.hu közösségimédia-felületein ugyanennek a célcsoportnak tartalmas vadvirág-bemutatók, és a szerkesztőség személyes élményeit feldolgozó, naplószerű tartalmak jelennek meg, napi frissüléssel.

A bakancsot pár hétre kényszerűen szögre akasztó, ám lelkes túrázók számára az otthon maradást hangsúlyozva, szintén mindkét honlap szolgál új túraötletekkel. Konkrét túratervezésre a termeszetjaro.hu asztali verzióját javasolják. A már 165 ezres letöltésnél járó, ingyenes Természetjáró applikáció akár offline terepi navigációra is lehetőséget teremt a lementett nyomvonal mentén, ha a túrázás a járvány elmúltával majd ismét ajánlható lesz.

A nagy múltú nyomtatott Turista Magazin korábbi évjáratainak digitális lapszámait a szövetség a jövő héttől ingyenes letölthetővé teszi, hogy ezzel is növelje az otthon maradók természetközeli élményeit, még ha virtuálisan is.

Bár az MTSZ személyes ügyfélszolgálata most szünetel, online csatornáikon munkatársaik elérhetőek, és az online turistashop is zavartalanul üzemel.

Kapcsolódó cikkek

Okleveles kéktúrázók

2019. szeptember 10.