Maradnak a szigorú korlátozások Bécsben és Ausztria keleti régiójában

Forrás: turizmus.com

 2021. április 07. 12:48

A tervezettnél egy héttel tovább, április 18-ig meghosszabbítják a Bécsben és Ausztria keleti régiójában húsvét előtt bevezetett járványügyi korlátozásokat.

Az osztrák kormány és az érintett tartományok vezetői azért döntöttek így, mert nem csökken az új fertőzöttek száma és leterheltek a kórházak intenzív osztályai – tájékoztatta szerkesztőségünket Bécs Város Külképviseleti Irodája. Marad a szigorú kijárási korlátozás, a távoktatás és nem nyithatnak ki azok az üzletek sem, amelyek nem az alapellátáshoz nélkülözhetetlen cikkeket árulnak.

„A lakosság egészsége és biztonsága számomra mindenek felett áll. Biztosítanunk kell, hogy a kórházak intenzív osztályán megfelelő kapacitások álljanak rendelkezésre, hiszen ott nem csak koronavírus-fertőzötteket ápolnak, hanem olyanokat is, akik egy baleset vagy szívinfarktus után küzdenek az életükért” – indokolta Michael Ludwig, Bécs polgármestere a döntést.

A bécsi közgyűlés egyperces néma csenddel emlékezik a koronavírus-járvány áldozataira március 24-én

Fotó:© PID / Bernato

A lezárások meghosszabbításáról április 6-án döntött az osztrák kormány és az érintett tartományok – Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland – vezetői, mivel elmaradt az új fertőzések számában várt trendforduló és a kórházak intenzív osztályain is igen kiélezett a helyzet.

Bécsben, április 6-án 233 koronavírusos beteget ápoltak intenzív osztályon. Az osztrák főváros kórházaiban jelenleg érvényben lévő legmagasabb, 8-as fokozatú terv szerint 310 intenzíves ágy áll rendelkezésre Covid-betegek ellátására, de a szakértők már egy ennél is magasabb, 9-es szint kritériumain dolgoznak, hogy szükség esetén további kapacitásokat tudjanak felszabadítani és a Covid-betegek ellátásába bevonni.

A többi osztrák tartomány eközben szolidaritását fejezte ki Béccsel, Burgenlanddal és Alsó-Ausztriával és megerősítette, hogy szükség esetén átvesz betegeket a három érintett tartománytól.

Amennyiben továbbra sem kezd el csökkenni az új fertőzöttek száma, Ludwig további intézkedéseket sem tart kizártnak.