Március 1-jétől nem kérnek védettségi igazolást a budapesti fürdők

Forrás: turizmus.com

 2022. március 03. 11:58

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő fürdőkben 2022. március 1-jétől nincs szükség az érvényes védettségi igazolvány felmutatására.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.) a kezelésében lévő fürdők Facebook-oldalain tette közzé a hírt, miszerint az alábbi fürdőkben 2022. március 1-jétől nincs szükség az érvényes védettségi igazolvány felmutatására. Azaz mindenki látogathatja a Gellért Gyógyfürdőt, a Széchenyi Fürdőt, a Dandár Fürdőt, a Rudas Fürdőt, a Paskál Fürdőt, a Pesterzsébeti Fürdőt, a Lukács Fürdőt, a Palatinus Fürdőt és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt.

Az Újpesten található élményfürdő, az Aquaworld és a Csepeli Fürdő nem a BGYH Zrt. kezelésében van. Ezeken a helyeken továbbra is szükség van érvényes védettségi igazolványra a belépéshez a fürdők honlapja szerint.

A nagyobb budapesti fürdők közül a Dagály Fürdőt szintén nem a BGYH Zrt. üzemelteti, azonban itt eddig sem kértek védettségi igazolványt – írja a termalfurdo.hu.

Kedd óta védettségi igazolás nélkül látogathatók a BGYH Zrt. fürdői, köztük a Széchenyi fürdő is

Fotó: 123rf.com

A BGYH Zrt. kezelésében lévő fürdők tavaly november óta kértek védettségi igazolványt vagy oltást igazoló dokumentumot a belépéshez.