Mária Terézia születésének 305. évfordulójára emlékeznek Vácon

Forrás: MTI

 2022. május 07. 14:35

Programsorozattal emlékeznek meg Mária Terézia születésének 305. évfordulójáról, a királynő látogatásáról Vácon május 12. és 15. között.

A Mária Terézia 305 programsorozat díszvendége Habsburg Eilika, aki a város meghívására látogat el a Dunakanyar szívébe - közölték a szervezők.

A barokk főtéren táblaképavató, az Elefántos Házban Mária Teréziáról szóló időszaki kiállítás, a Püspöki Palotában zenés irodalmi est, a Kőkaputól induló jelmezes múzeumi séta és a Fehérek templomában barokk zenei hangverseny várja a közönséget.

A váci főtér

Fotó: Tourinform Vác

A Városháza Dísztermében május 14-én a kortársak visszaemlékezésein keresztül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kor építészetével, bűbájosokkal, kuruzslókkal és boszorkákkal, a barokk divattal és gasztronómiával.

Vácon Mária Terézia melange-ot is lehet kapni

Fotó: Turizmus.com/Szántó Zoltán

A gyerekek játékos formában, látványos elemekkel ötvözve találkozhatnak a barokk korral május 15-én. A főtéren a kort idéző vásári forgatag fogadja a kicsiket és nagyokat, a Pannónia Házban interaktív élmény-udvar és hangverseny színesíti a családi programot. A váci látnivalókról a Visit Vác oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.