Máris népszerű a milánói futballmúzeum

Forrás: turizmus.com

 2017. január 25. 15:41

Több futballmúzeum is nyílt már szerte a világon, de állítólag a közelmúltban Milánó szívében született az első, amely e nagyon népszerű sportág nemzetközi múltját és jelenét a legkorszerűbb módon áttekinti.

A város vezetői bíznak benne, hogy a több mint 150 eredeti tárgy gazdagítja a város sporttörténelmét és egyben komoly turisztikai vonzerő is lehet.

A Vittorio Emanuele galéria ad otthont a múzeumnak, amely a pólók, cipők, trófeák és emléktárgyak, valamint a nagy játékosokkal összefüggő ereklyék gazdag gyűjteményét mutatja be,  több mint 400 négyzetméteren.

Az eredeti tárgyak között természetesen ott találhatók az ikonikus góllövő cipők és a világhírű kupák is. Külön fejezet foglalkozik a női labdarúgással, ami egyre kedveltebb lesz.  A labdarúgó múzeum Milánó szívében olyan eredeti ötlet – mondta a megnyitón Roberta Guaineri, a város szaktanácsosa -  hogy biztosan nagyra értékelik azok a turisták is, akik csupán a várost jönnek megnézni, de nem megszállott focirajongók.

Az a fontos, hogy a turista választani tudjon  a különféle minőségi szórakozási lehetőségek között városunkban, A jövőben azok is meg fognak majd állni a múzeumnál, akik Milánó kapcsán nem elsősorban a focira gondoltak.

A 12 eurónyi belépő díjból jelentős kedvezményt kapnak a diákok, gyerekek, csoportok.

Kapcsolódó cikkek

Buongiorno, Milánó!

2016. március 22.