Máris telt házas utak a debreceni szakmai vásáron

Forrás: turizmus.com

 2018. március 25. 19:04

A XXVIII. Debreceni Utazási Vásár és Autókiállítás csaknem száz kiállítójára több mint tízezren voltak kíváncsiak.

A tavalyi évhez hasonlóan, az utazási vásár idén is péntektől vasárnapig tartott nyitva. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt azonban a Debreceni Autókiállítás a tervezett 3 nap helyett szombat-vasárnap várta az érdeklődőket. A legtöbb látogató szombaton érkezett. A utazási vásár hivatalos kérdőívét kitöltők száma alapján a kiállítás becsült látogatottsága meghaladta a 10 ezer főt.

A vásár díszvendége, Nagyvárad és Biharország volt, képviselőik nagyon pozitívan értékelték a debreceni vásárt. Elégedettségüket fokozta, hogy a 2008-ban alapított „Közönség díjat”, amelyet a kiállítás látogatói szavaztak meg a legszebb standnak, Nagyvárad és Biharország nyerte, melynek átadására a vasárnapi nyereménysorsolás előtt került sor.

Elégedett kiállítók Debrecenben

Fotó: turizmus.com

Kiemelt belföldi úti célként a Mátra-Bükk térség mutatkozott be, a szolgáltatók szintén pozitívan értékelték az érdeklődő debreceni közönséget.

Idén is népszerűek voltak a Debrecenből induló repülőgép járattal megközelíthető desztinációk, ugyanakkor az utazási irodák elmondása alapján nincs egyértelműen kiemelhető legnépszerűbb külföldi úti cél. A látogatók egyaránt keresték pl. Bulgáriát, Horvátországot, Olaszországot, Spanyolországot, Korfut, Törökországot.

Elmondásuk alapján az utazási trendek megváltoztak, 1,5-szer annyi az előfoglalás, mint az előző évben, így több iroda, már a 2019-es szezonra is foglalt, és jelezték, hogy aki nem foglalt most a helyszínen az holnap már nem biztos, hogy tud, mert folyamatosan telnek be a járatok.