Marospetresen lesz Arad megye első wellness-kastélyszállója

Forrás: Aradi NAP

 2018. július 04. 15:50

A tervek szerint teljesen felújítják a marospetresi (Petriş) Szálbek-kastélyt. Az épület wellness-kastélyszállóként fog működni.

Irina Onescu marospetresi polgármester az Aradi Napnak elmondta, műemlék épület lévén, a tulajdonosok  nagyon nehezen kapják meg a felújítási, átalakítási engedélyeket Bukarestben, jelenleg is folyik a kilincselés. Amennyiben minden szükséges okmányt beszereznek, wellness-kastélyszállóvá alakítják az épületet. A polgármester reméli, hogy a beruházás fellendíti a környéket.

A marospetresi Szálbek-kastély

Fotó: hu.wikipedia.org

A festői környezetben lévő, egykoron Szálbek György földesúr tulajdonában lévő, a kommunista érában hányattatott sorsot megélt kastélyt 2009-ben kapták vissza az örökösök: két, Franciaországban élő idős hölgy. Az Artmark aukciós házat bízták meg az értékesítéssel, és a kastély nem kis meglepetésükre a 350 ezer eurós kikiáltási ár duplájáért kelt el tavaly februárban a 17 hektáros telekkel együtt. A kastélyért hárman is versenybe szálltak, végül az Octav Botnar által 1970-ben Nagy-Britanniában alapított OMC Investments Ltd. tulajdonába került.