Márton-napi flashmob és lakoma a Budai Várban

Forrás: turizmus.com

 2017. november 03. 10:41

November 11-én 11:00 órakor flashmobbal köszönti a szakma Szent Márton napját a Budai Várban, az eseményre várják az éppen Budapesten tartózkodó turistacsoportokat is.

Nem mindennapi látványosság és lakoma várja az érdeklődőket a Budai Várban november 11-én, Szent Márton napján délelőtt 11 órától. Egy izgalmas meglepetéseket tartogató flashmob, azaz villámcsődület népesíti majd be a Mátyás templom közvetlen környékét.

Az esemény középpontjában Szent Márton legendája és egy piros palást áll. Ennél többet nem árultak el a kezdeményezés szervezői, hiszen a lényeg a váratlan fordulatokban és az érdeklődők szabad részvételi lehetőségében rejlik.

Ha valaki kíváncsi arra, hogy mekkora a "palást” és ki veheti magára, annak nem kell mást tennie, mint feljönnie a Várba és kedve szerint részt venni a flashmobban.

Hazánkban a Márton-napi hagyomány mindenek előtt a libából készült ételek körül forog, így ezen a rendezvényen is főszerephez jut a gasztronómia. Az ország húsz legismertebb séfje érkezik a Várba, hogy egyedülálló kóstolót kínáljon saját készítésű libafalatjaiból. A nagyközönség számára ritka lehetőség nyílik legjobb szakácsaink műveinek széleskörű összehasonlítására.

A hagyomány része az újbor megjelenése és első kóstolása is, ezért a libafalatok mellett az érdeklődők belekortyolhatnak az idei év hazai újbor termésébe. A palackok az ország legfontosabb bortermő vidékeiről érkeznek, így átfogó képet kínálnak majd a rendezvényre kilátogató számára. Az esemény teljesen ingyenes, beleértve a kínált liba- és borkóstolót is, mely a készlet erejéig biztosítanak a szervezők. Jó lesz tehát időben felbukkanni a Várban november 11-én.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége kéri az utazási irodákat, hogy lehetőség szerint vonják be ebbe a vidám hangulatú mulatságba utasaikat is. A szervezők várnak minden turizmusban dolgozó kollégát is, hogy egy pohár újborral a kezünkben együtt ünnepeljünk a villámforgatagban. Márton-napi flashmob és lakoma a Budai Várban.