Márton-napi magyar libaspecialitások Zürichben

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. november 20. 15:46

November 9-14. között a zürichi ínyencek kaptak ízelítőt a mai magyar gasztronómia remekeiből a Magyar Kulináris Héten. Zürich egyik legelőkelőbb szállodájában, a St. Gotthardban a magyar Bocuse d´Or Akadémia két kiváló képviselője: Litauszki Zsolt és Bíró Lajos fogásait lehetett megkóstolni.

A berni magyar nagykövetség és a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett rendezvény - a jövő évi Szent Márton év tiszteletére is - a Márton napi libaspecialitások jegyében zajlott. A november 10-én a berni nagykövetség nyitó fogadásán Nagy István nagykövet és Martin Santschi, a szálloda vezérigazgatója köszöntötte a meghívott vendégeket. A hét többi napján a szálloda éttermének a vendégei élvezhették a menüsort. A vezérigazgató elmondása szerint voltak, akik háromszor is visszatértek és a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak az ételekről, a borokról, a zenéről, a jó hangulatról és a magyar vendégszeretetről.

 

A gasztronómiai napokat a zürichi média is népszerűsítette. Az MT Zrt. német külképviselete november 3-án a Magyar Prémium Napok keretében zajló sajtótájékoztatóján svájci újságíróknak is bemutatta a minőségi magyar vendéglátást, a hagyományokból építkező modern konyha eredményeit, kiemelve, hogy a területen elért eredményeink elismeréseképpen 2016-ban Budapesten tartják Bocuse d´Or európai döntőjét.