Másodszor rendeznek sörfesztivált Pozsonyban

Forrás: MTI

 2013. szeptember 28. 22:19

Második alkalommal rendezik meg Pozsonyban a hagyományteremtő céllal létrehozott Óvárosi Sörfesztivált (Staromestsky Beerfest), ), a pénteken délután fél 4-kor kezdődő rendezvény az idén két napon át tart.

A rendezvényen, amelyet Pozsony óvárosának önkormányzata a Szlovákiai Sör- és Malátagyártók Társulásával (SZVPaS) közösen tart, idén 14 sörgyár több mint 60-féle termékét lehet megkóstolni, köztük olyan sörkülönlegességeket is, mint a fenyősör.

A kísérőrendezvényekkel, köztük különböző versenyekkel, helyszíni sörfőzéssel és a sörfőző szakma múltjába bepillantást engedő bemutatókkal tarkított sörfesztiválra az óvárosi Hviezdoslav téren kerül sor, a rendezvény ünnepi sörmenettel veszi kezdetét.

A tavaly rendkívüli sikert hozó rendezvény célja a szervezők szerint feleleveníteni a város sörfőző hagyományait és felhívni a figyelmet arra, hogy az elsősorban borászvárosként ismert Pozsonynak a sörfőzés terén is komoly múltja van.

A szombat éjszaka záruló rendezvényt hétfőtől a sörfesztivál egy héten át tartó utórendezvénye követi: ennek során a sörfesztiválon bemutatott sörkülönlegességeket közel harminc pozsonyi sörözőben és étteremben is meg lehet majd kóstolni.