Máté Bence a VM fotópályázat zsűrijében

Forrás: turizmus.com

 2021. május 06. 12:09

A Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat 2021 áprilisában elindította idei versenyévadát - új zsűritagokkal, rekord számú pályázóval és pályamunkával.

Az eddigi szakmai zsűri csapatához (Keleti Éva fotóművész, Daróczi Csaba természetfotós, hatszoros VM-bajnok, Szilágyi Attila és Suhayda László természetfotósok, Tóth Zsolt Marcell természetfilmes) idén csatlakozott a világhírű mélytengeri fotós és búvár, Laurent Ballesta, illetve a National Geographic Magyarország magazin főszerkesztője, ifj. Vitray Tamás is, aki saját kategóriát is indított „Kedvenc színünk: a sárga – National Geographic" címmel.

A szervezők legnagyobb örömére a nívós zsűri tagjaihoz a napokban Magyarország legsikeresebb természetfotósa, a világszinten is hatalmas elismertségnek örvendő Máté Bence is beszállt - tájékoztattak a verseny szervezői.

A fotópályázat weboldala

Fotó: Varázslatos Magyarország

Máté Bence számos rangos hazai és nemzetközi díj tulajdonosa, 2010-ben az Árnyjáték című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott, „Az év természetfotósa 2010" (Wildlife Photographer of the Year) címet Londonban. A világverseny történetének ő az egyik legeredményesebb fotósa, képeit a magyar nagyközönség az óriási volumenű kültéri kiállításán is megtekinthette 2019-ben.

A természetfotós komoly szakmai szűrőt hoz be a VM pályázati képeinek zsűrizésébe. Máté Bence így fogalmazott: „Egy jó természetfotó technikailag tökéletes, újszerű, megismételhetetlen, és hitelesen tükrözi a mondanivalóját. Az állatok a fotós által okozott ingerekre saját, szabad akaratukból reagálnak."