Mátraszentisvánról viszik a havat a zabari Hidegfesztiválra

Forrás: turizmus.com

 2020. január 09. 14:52

A mesterségesen gyártott havat a rendezvény előtti éjszaka szállítják teherautóval a 60 km-re lévő fesztivál helyszínére.

A január 11-én megrendezésre kerülő Hidegfesztivál helyszíne a Nógrád megyei Zabar, Magyarország leghidegebb települése. Bár hétvégére marad a hideg idő, biztos, ami biztos, a Mátraszentistváni Sípark felajánlotta, hogy a településre mesterséges havat szállít, amelyen a jelentkezők délelőtt a sífutást próbálhatják ki, majd a délután folyamán ebből a hóból lehet gyúrni a figurákat a hóemberépítő versenyre.

Behavazott lejtők a Mátraszentistváni Síparkban

Fotó: sieljitthon.hu

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter több más tagja is felkarolta a Hidegfesztivált. A SuliSí Bt. vállalta a sífelszerelések helyszínre szállítását és a síoktatást, a SkiOutlet pedig  a legügyesebb  – a településen jelentős részben hátrányos helyzetű – gyermekeknek különböző ajándékokkal kedveskedik.

A rendhagyó, ingyenesen látogatható fesztivál programjai között szerepel forraltborfőző verseny, pálinkakóstolás, téli rally, síelés, íjászat, hagyományőrző előadások. A helyszínen igényelhető kóstolójegy fejében pedig a látogatók belekóstolhatnak a főzőversenyen résztvevők katlanjaikban készült ételekbe is. A részletes program elérhető itt.

Kapcsolódó cikkek

Jön a Téli Etyeki Piknik

2020. január 09.