Matyómintás szájmaszkokat hímeznek Tardon

Forrás: turizmus.com

 2020. április 21. 15:44

A Matyodesign, a MUISZ rendkívüli tagja, a 9. születésnapjára nem tortával, hanem tardi hímzőasszonyok által készített maszkokkal ad erőt, nyújt reményt partnerei számára.

A maszkokra hímzett kis reménymadarak arra emlékeztetnek, hogy hamarosan vége lesz a járványnak, és azt hirdetik, hogy megerősödve, új tapasztalatokkal, érzésekkel, kicsit megújult szívvel hagyjuk majd magunk mögött ezt a megpróbáltatást – tájékoztatott a Magyar Utazási Irodák Szövetsége hírlevelében.

A reménység matyó madárkái a Tardon készült maszkokon

Fotó: Matyodesign

Weshopjukban 27 tardi hímzőasszony munkája teszi színesebbé jelenlegi bezárt világunkat, a maszkok kis reménymadárkái majd később is emlékeztetnek mindenkit, hogy együtt, összefogva sikerült új erőre kapni!

A matyó faluban a karantén után szívesen látják az érdeklődőket az egyik turistaprogramon is. A MUISZ novemberi Várak és kastélyok tanulmányútjának egyik állomása is volt Tard, ahol a hagyományőrző nénikre és az ő természetes világukra 6-7 órás turistaprogramot épített a tavaly áprilisban indult Matyó Design Tours. Az ott szerzett élményeinkről ebben a cikkben írtunk.

Hajdú Jánosné, Marika néni egy általa készített, hagyományos matyó mintával hímzett szájmaszkot mutat

Fotó: MTI/Vajda János

A tardi családi vállalkozás 27 helyi asszonyt foglalkoztat, akik a turistáknak hímeznek dizájntermékeket, a koronavírus-járvány miatt, a turizmus leállásával most ideiglenesen szájmaszkokat készítenek.

Kapcsolódó cikkek

Indul a Matyodesign Tours

2019. június 03.